<<forrige dag17. september næste dag>>
  2015

FC Midtjylland spillede deres første kamp i et europæisk gruppespil. Hjemme pÃ¥ MCH arena mødte de polske Legia Warszawa. Kampen endte i en midtjysk triumf, da Michał Kucharczyk efter en times spil snittede et frispark fra Jakob Poulsen i eget net. Kampen blev overværet af 6.798 tilskuere.

2015
  2013

I Parken spillede FC København uafgjort 1-1 mod Juventus FC i den første kamp i gruppespillet af UEFA Champions League. Nicolai Jørgensen bragte københavnerne foran efter knap et kvarters spil i 1. halvleg - og scorede derved FC Københavns Europa Cup-mÃ¥l nummer 200, men Fabio Quagliarella udlignede til slutresultatet efter 10 minutter spillet af 2. halvleg. Det var andet Ã¥r i træk, første gang var 23. oktober 2012, at den forsvarende Danmarksmester spillede 1-1 mod Juventus FC i Parken i UEFA Champions League.

2013
  2008

I den første kamp i gruppespillet af UEFA Champions League var AaB pÃ¥ besøg hos skotske Celtic FC. Kampen endte uafgjort 0-0, takket være nordjydernes mÃ¥lmand, Karim Zaza, der parerede et straffespark efter en halv times spil i 1. halvleg. Kampen huskes ogsÃ¥ for den fejlagtige udvisning af AaB′s Michel Beauchamp, eftersom forseelsen - som blev takseret til et rødt kort - var begÃ¥et af Michael Jakobsen. To dage senere omgjorde UEFA udvisningen, sÃ¥ledes at det blev Jakobsen, ikke Beauchamp som var spærret til den næste gruppekamp, mod Manchester United den 30. september 2008.

2008
  1998

I det første af to opgør i 1. runde af Europa Cup′en for Pokalvindere vandt FC København med 2-0 pÃ¥ udebane over bulgarske PFC Levski Sofia. Efter godt en halv times spil begik hjemmeholdets Vladimir Yonkov straffespark pÃ¥ Peter Nielsen, der var kommet alene med bulgarernes mÃ¥lmand. Bjarne Goldbæk udnyttede chancen og bragte københavnerne foran 1-0 før pausen. Et kvarter ind i 2. halvleg blev Levski ramt af endnu en udvisning, til Stanimir Gospodinov, og affæren sluttede med, at Thomas Thorninger slog sejren fast et kvarters tid før slut. Kampen var FC Københavns nummer 25 i UEFA′s klubturneringer.

1998
  1986

Brøndby IF spillede sin første Europa Cup-kamp - og vandt med 4-1 hjemme over ungarnske Budapest Honvéd SE i Mesterholdenes turnering. John ″Faxe″ Jensen blev klubbens første mÃ¥lscorer i UEFA′s turneringer, da han bragte sjællænderne foran 1-0 i det 13. minut. Ungarerne fik udlignet inden pausen, men i 2. halvleg scorede anfører Lars Olsen direkte pÃ¥ frispark, Ole Østergaard fik en heldig bold bugseret i nettet, inden Tommy Christensen scorede med hovedet til kampens resultat.

PÃ¥ Stadion Communale i Torino vandt Juventus FC med 7-0 over islandske KF Valur fra Reykjavík i det første af to opgør i Europa Cup′en for Mesterhold. Michael Laudrup var i et overdÃ¥digt spillehumør og scorede hattrick for italienerne.

1986
  1961

A-landsholdet vandt 4-0 over Norge pÃ¥ Ullevaal i Oslo. John Danielsen (B 1909) scorede de to første mÃ¥l, mens Ole Madsen (HIK) og Ole Sørensen (KB) fuldbyrdede sejren. Det blev til debut for John Madsen (Esbjerg fB), da han - fem minutter før pausen - blev indskiftet for Richard Møller Nielsen (OB), der havde forvredet sit knæ. Det skulle efterfølgende vise sig at være fynboens sidste landskamp - som spiller, eftersom han vendte tilbage som A-landsholdets cheftræner i 1990. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 246. Den foregÃ¥ende (245) blev spillet 18. juni, den efterfølgende (247) 20. september 1961.

1961
  1939

Landsholdet vandt 8-1 over Finland i Københavns Idrætspark. Debutanten Oskar Theisen (BK Fremad Amager) scorede hattrick, hvilket hændte for blot tredje gang i landsholdets historie - og første gang siden 30. juni 1912. Kampens anden debutant, Arno Nielsen (B 93) scorede kampens første mÃ¥l. De resterende fire mÃ¥l blev scoret af Pauli Jørgensen (BK Frem), Svend Albrechtsen (AB), Helmuth Søbirk (B 93) samt et selvmÃ¥l af Finlands Ragnar Lindbäck. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 117. Den foregÃ¥ende (116) blev spillet 25. juni, den efterfølgende (118) 1. oktober 1939.