<<forrige dag19. september næste dag>>
  2013

Christian Eriksen scorede sit første mÃ¥l for Tottenham Hotspur FC. I den første kamp i gruppespillet i UEFA Europa League vandt London-klubben med 3-0 pÃ¥ hjemmebane over norske Tromsø IL. Eriksen startede pÃ¥ bænken, men blev skiftet ind efter godt en times spil, hvor stillingen allerede var 2-0 efter to mÃ¥l af Jermain Defoe. Knap fem minutter før tid scorede den 21-Ã¥rige dansker til slutstillingen med et dykkende langskud fra kanten af feltet.

Esbjerg fB vandt 2-1 pÃ¥ udebane hos belgiske R. Standard de Liège i det første opgør i gruppespillet i UEFA Europa League. Ikke blot var det første gang, en dansk klub scorede hos Standard i en Europa Cup-kamp, det var følgeligt ogsÃ¥ den første danske sejr pÃ¥ udebane over Liège-klubben. Det var samtidigt ogsÃ¥ udesejr nummer 125 for danske klubber i Europa Cup gennem tiderne. Den første blev opnÃ¥et 25. september 1957.

2013
  2004

PÃ¥ Østerbro Stadion i 1. division bragte B 93 sig foran 3-1 mod Vejle BK med godt 10 minutter igen af kampen. Stillingen holdt indtil det 88. minut, hvor Mathias Hansen reducerede til 3-2. Jyderne fortsatte med mÃ¥lscoringen, og i det 90. minut udlignede Carsten Hemmingsen til 3-3 efterfulgt af et straffespark, som Hemmingsen udnyttede til Vejle-sejr pÃ¥ 4-3.

2004
  2001

I Landspokalturneringens 4. runde førte BK Frem med 2-1 pÃ¥ hjemmebane over Esbjerg fB indtil der manglede to minutter af den ordinære spilletid. Først udlignede Michael Hansen for vestjyderne pÃ¥ et direkte frispark. Dernæst fik Valby-klubbens mÃ¥lmand, Stefan Campagnolo, det røde kort for at have taget bolden med hænderne uden for straffesparksfeltet. To minutter inde i dommer Thomas Vejlgaards tillægstid scorede Jacob Bymar og sikrede dermed Esbjerg en 3-2 udesejr. Den dramatiske afslutning pÃ¥ kampen affødte sÃ¥ megen utilfredhed blandt hjemmeholdets tilhængere, at dommeren mÃ¥tte have politiekskorte fra banen.

2001
  1990

For øjnene af 12.400 tilskuere i Københavns Idrætspark nedsablede Brøndby IF vesttyske Eintracht Frankfurt med 5-0 i den første af to kampe mellem klubberne i 1. runde af UEFA Cup. Nigerianske Uche Okechukwu Ã¥bnede festen med et hug i det ene mÃ¥lhjørne til pausestillingen 1-0. I 2. halvleg kollapsede tyskerne og to mÃ¥l af Bent ″Turbo″ Christensen, et straffespark af Kim Christofte samt et mÃ¥l af Jens Madsen efter bandespil med Torben Frank fuldbyrdede ét af dansk klubfodbolds største resultater hidtil i UEFA′s klubturneringer.

Se højdepunkter fra kampen her (eksternt link til YouTube):

1990
  1979

Spanske Valencia CF havde to verdensmestre, Rainer Bonhof (med Vesttyskland i 1974) og Mario Kempes (med Argentina i 1978), pÃ¥ banen, da klubben gæstede Københavns Idrætspark til det første af to opgør mod B 1903 i 1. runde af Europa Cup′en for Pokalvindere. Selvom københavnerne førte sÃ¥vel 1-0 som 2-1, sÃ¥ endte kampen 2-2.

1979
  1954

A-landsholdet spillede 1-1 mod Schweiz i Københavns Idrætspark. Jørgen Olesen (AGF) bragte Danmark foran 1-0 efter fÃ¥ minutter af kampen, men Schweiz - der mindre end tre mÃ¥neder tidligere havde arrangeret VM-slutrunden og nÃ¥ede kvartfinalerne - fik udlignet kort før tid. Henning Bjerregaard (AGF) og Børge Bastholm Larsen (Køge BK) fik debut. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 190. Den foregÃ¥ende (189) blev spillet 13. juni, den efterfølgende (191) 10. oktober 1954.

1954
  1926

PÃ¥ Gressbanen i Oslo-bydelen Holmen spillede landsholdet 2-2 mod Norge. Michael Rohde (B 93), der hermed blev den syvende spiller med 25 landskampe, scorede begge danske mÃ¥l. Palle Christensen (AB) fik debut. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 60. Den foregÃ¥ende (59) blev spillet 20. juni, den efterfølgende (61) 3. oktober 1926.

1926
  1915

Danmark vandt sin første landskamp mod Norge med 8-1, efter nordmændene havde ført 1-0. SÃ¥vel Poul ″Tist″ Nielsen (KB) som Anthon Olsen (B 93) scorede hattrick. Debutanten Michael Rohde (B 93) scorede en enkelt gang, mens kampens sidste mÃ¥l, af Svend Aage Castella (KB), var historisk eftersom det var vort første landskampsmÃ¥l scoret pÃ¥ straffespark. Den svenske dommer, Erik Alstam, dømte sparket efter en forseelse mod Michael Rohde. Holger Teilmann (AB) fik ogsÃ¥ debut. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 16. Den foregÃ¥ende (15) blev spillet 6. juni, den efterfølgende (17) 31. oktober 1915.