<<forrige dag15. maj næste dag>>
  2014

Blot fire dage efter at have vundet DM-guld den 11. maj 2014, sÃ¥ sikrede AaB sig for første gang ″The Double″ ved at besejre FC København med 4-2 i finalen af DBU Pokalen. AaB tangerede AGF′s hidtidige rekord med 11 pokalfinaler, og efter syv nederlag i træk fik nordjyderne sin første finalesejr siden 1970. AaB blev femte klub med DM-guld og pokalsejr i samme sæson og føjede sig dermed til listen, hvor AGF (1955, 1957, 1960), Vejle BK (1958, 1972), Brøndby IF (1998, 2005) og FC København (2004, 2009) i forvejen befandt sig.

2014
  2013

I 2. division vest mødtes FC Skanderborg og Thisted FC. Ved stillingen 0-1 efter 58 minutters spil afbrød dommer Allan Staal kampen midlertidigt, da han vurderede, at der var fare for lynnedslag. Efter 10 minutters venten, men uden bedring i vejret, blev kampen dog afbrudt definitivt, da kampen ikke ville kunne spilles færdig inden mørkets frembrud. Efterfølgende besluttede DBU′s Disciplinærudvalg, at kampen skulle spilles om i sin helhed og, dermed, fra stillingen 0-0. Kampen blev programsat til 12. juni 2013. Det var anden gang pÃ¥ én uge - første gang var 8. maj 2013, at Allan Staal mÃ¥tte afbryde en 2. divisionskamp pÃ¥ grund af tordenvejr.

2013
  1990

PÃ¥ Wembley i London tabte A-landsholdet en venskabskamp mod England med 0-1. Kampen markerede den første med Richard Møller Nielsen i spidsen efter Sepp Piontek havde sluttet som landstræner. Jan Bartram (Bayer 05 Uerdingen) opnÃ¥ede sin 25. landskamp. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 540. Den foregÃ¥ende (539) blev spillet 11. april, den efterfølgende (541) 30. maj 1990.

1990
  1988

Vejle BK vandt med 4-2 over Brønshøj BK i 1. division. Vejlensernes fjerde mÃ¥l blev scoret af mÃ¥lmand Peter Kjær, pÃ¥ straffespark, efter godt en times spil.

1988
  1983

Lyngby BK vandt med 2-1 over Ikast FS i en 1. divisionskamp. Sjællænderne førte 2-0 indtil to minutter før tid, hvor mÃ¥lmand Henrik Christensen stod med bolden i straffesparksfeltet og havde pÃ¥begyndt bevægelsen for at kaste den ud til Michael Spangsborg - men fortrød da han sÃ¥ en Ikast-spiller løbe hen mod medspilleren - og slap derfor bolden et brøkdel af et sekund for sent, og den røg dermed bag ham og ind i eget mÃ¥l.

Se selvmålet her (eksternt link til YouTube):

1983
  1980

Efter en særdeles underholdende kamp vandt Hvidovre IF med 5-3 over Lyngby BK i finalen i DBU′s Landspokalturnering. Finalen var LP-historiens mÃ¥lrigeste, og overgik sÃ¥ledes de syv mÃ¥l scoret i finalen den 23. maj 1974.

1980
  1978

I sydkredsen af Jyllandsserien indtraf en særdeles tragisk hændelse. Efter et kvarters spil af kampen mellem Vejle FC og Skanderborg BK - ved stillingen 1-0, som ogsÃ¥ blev kampens resultat - faldt Vejle-forsvareren Preben Therkelsen pludselig bevidstløs om uden nogen forudgÃ¥ende begivenhed. Selvom han blev bragt til et nærliggende sygehus udÃ¥ndede Therkelsen før kampens afslutning.

1978
  1960

AGF vandt finalen i DBU′s Landspokalturnering med 2-0 over BK Frem Sakskøbing. For Ã¥rhusianerne var det den fjerde finale i turneringens blot seks-Ã¥rige historie, mens lollikkerne indtrÃ¥dte i turneringens 1. runde som 3. divisions-hold og, undervejs i turneringen, rykkede op i 2. division. Stillingen ved pausen var 0-0, men fÃ¥ minutter ind i 2. halvleg kom AGF foran ved et selvmÃ¥l af Anders Skotte og 10 minutter før tid blev sejren slÃ¥et fast ved John Amdisen.