<<forrige dag23. maj næste dag>>
  2012

AGF blev Superliga-historiens første klub, som rundede 1.000 mÃ¥l scoret imod. MÃ¥let blev scoret af Danny Olsen (FC Midtjylland), som bragte midtjyderne foran 1-0 i det tredje minut i sæsonens sidste kamp, som FC Midtjylland vandt 2-0.

FC Nordsjælland vandt for første gang Danmarksmesterskabet efter en hjemmesejr pÃ¥ 3-0 over AC Horsens. Klubben blev dermed den 19. klub gennem tiderne, som har vundet DM-guld. For første gang nogensinde betød guldmedaljerne ogsÃ¥ direkte kvalifikation til gruppespillet i UEFA Champions League.

2012
  1993

Belgieren Hans Christiaens scorede sit andet af blot to SuperligamÃ¥l for Brøndby IF.

PÃ¥ hjemmebane tabte AGF med 3-5 til FC København i Superligaen. Martin Johansen bragte københavnerne foran allerede i det andet minut. Efter godt et kvarters spil stod kampen dog 2-2. Michael Johansen, tvillingsbror til Martin, bragte FCK foran 3-2 efter 25 minutters spil, og dermed indskrev Johansen-tvillingerne sig i dansk fodbold historie ved at være det første brødrepar, hvor begge scorede i samme Superliga-kamp.

PÃ¥ Lyngby Stadion vandt Silkeborg IF med 2-1 over Lyngby BK i Superligaen. I det 45. minut scorede Keld Bordinggaard sejrsmÃ¥let. Det var samtidigt mÃ¥l nummer 1.000 siden Superligaens første kamp den 16. marts 1991.

1993
  1984

I 1. division vandt Vejle BK med 8-4 over Næstved IF pÃ¥ hjemmebanen i Nørreskoven foran blot 1.731 tilskuere. Steen Thychosen (VB) scorede fem mÃ¥l, heraf tre inden for kampens sidste 10 minutter, og NIF′s Søren Juel scorede ogsÃ¥ hattrick i kampen.

1984
  1976

PÃ¥ Tsirion i Limassol vandt A-landsholdet med 5-1 over Cypern i en kvalifikationskamp til VM 1978 i Argentina. Cyprioterne Ã¥bnede scoringen efter 12 minutters spil, men blot to minutter senere skabte Allan Simonsen (Borussia Mönchengladbach) balance i tingene, og ved pausen førte Danmark med 3-1 pÃ¥ yderligere mÃ¥l af Niels Tune (Holbæk B&IF) samt Ole Rasmussen (Hertha BSC). I anden halvleg scorede Lars Bastrup (Kickers Offenbach) to gange og slog dermed sejren fast. Hele seks Bundesliga-klubber var repræsenteret pÃ¥ A-landsholdet i kampen. Udover de allerede nævnte spillere var ogsÃ¥ Heino Hansen (FC St. Pauli), Johnny Hansen (FC Bayern München), Henning Jensen (Borussia Mönchengladbach) og Per Røntved (Werder Bremen) pÃ¥ banen.

1976
  1971

″Juleaften i maj!″ SÃ¥dan betegnede IF Fuglebakkens nordirske træner, Jack Cummings, situationen efter Ã…rhus-klubben - som før kampen var rækkens tophold - havde tabt 3-7 hos Slagelse BK&IF i 2. division. Der gik et helt kvarter af kampen, før de 4.528 tilskuere fik det første mÃ¥l, men herefter gik det slag i slag. Pausestillingen var 4-1 til sjællænderne, der først satte tempoet ned efter scoringen til 7-1 med et kvarter igen.

1971
  1962

PÃ¥ Zentralstadion i Leipzig spillede A-landsholdet sin kamp nummer 250 mod Østtyskland. Kampen endte 4-1 til tyskerne, og den debuterende danske mÃ¥lmand, Finn Sterobo (OB) havde overmand i østtyskernes anfører, Günter Schröter, som scorede hattrick. Det enlige, danske mÃ¥l blev signeret Ole Madsen (HIK). Kampen, der var landstræner Poul Pedersens første, gav ogsÃ¥ debut til Erik Nielsen (Brønshøj BK).

1962
  1956

A-landsholdet tabte landskamp nummer 200 med 1-5 til Sovjetunionen pÃ¥ Dinamo Stadion i Moskva. Danmarks mÃ¥l - som var nummer 500 siden den første landskamp 19. oktober 1908 - blev scoret af Knud Lundberg (AB).