<<forrige dag3. juni næste dag>>
  2016

Danmark deltog i Karin Cup i Japan, og mødte her Bosnien-Hercegovina. Kampen blev spillet pĂĄ Toyota Stadium i Aichi og blev overværet af 14.001 tilskuere. Simon Kjær og Viktor Fischer bragte Danmark foran 2-0 inden pausen, men som vi alle ved, er det en farlig føring – og det lykkedes for Bosnien-Hercegovina fĂĄ vendt kampen i 2. halvleg. Milan Djuric scorede to gange – det sidste endda pĂĄ et tidspunkt hvor Bosnien-Hercegovina var i undertal – og dermed endte de 90 minutters bold uafgjort 2-2. I Kirin Cup spilles der ikke med forlænget spilletid, og da kampen skulle afgøres, skulle det ske via en straffesparkskonkurrence. Den tabte Danmark desværre med 3-4 (Morten Duncan Rasmussen, Lasse Schöne og Christian Eriksen scorede, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard misbrugte). Nederlaget betød, at Danmark skulle møde Bulgarien i kampen om 3. pladsen. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 813. Den foregĂĄende (812) blev spillet 29. marts 2016, den efterfølgende (814) 7. juni 2016.

2016
  2000

Peter Schmeichel (Sporting CP) skrev dansk landsholdshistorie ved at blive den første mĂĄlmand, som scorede i en A-landskamp. I en opvarmningskamp i Parken ugen før EM-slutrunden i Belgien/Holland - mod netop Belgien - bragte han Danmark foran 2-1 pĂĄ straffespark, men kampen endte dog 2-2. Det første danske mĂĄl blev scoret af Jon Dahl Tomasson (Feyenoord). Brian Steen Nielsen (AB) opnĂĄede sin A-landskamp nummer 50. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 641. Den foregĂĄende (640) blev spillet 26. april, den efterfølgende (642) 11. juni 2000.

2000
  1992

A-landsholdet spillede uafgjort 1-1 mod SNG (Sodruzhestvo Nezavisimykh Gosudarstv), Sammenslutningen af Uafhængige Stater i en kamp, der oprindeligt var tænkt som en opvarmningskamp for SNG forud for EM 1992 i Sverige, men - efter Danmark havde overtaget Jugoslaviens plads i slutrunden - blev til en dansk generalprøve. Bent ″Turbo″ Christensen (FC Schalke 04) scorede det enlige mĂĄl for Danmark. Kent Nielsen (AGF) spillede landskamp nummer 50, medens Henrik Andersen (1. FC Köln) og Brian Laudrup (FC Bayern MĂĽnchen) hver spillede nummer 25. Der var blot 5.339 tilskuere pĂĄ Brøndby Stadion, og det var første gang, en A-landskamp blev afviklet dĂ©r. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 559. Den foregĂĄende (558) blev spillet 29. april, den efterfølgende (560) 11. juni 1992.

1992
  1981

Det danske A-landshold, anført af 50-kamps jubilar Morten Olsen (RSC Anderlecht) pĂĄ banen og med Sepp Piontek pĂĄ sidelinjen, vandt i Københavns Idrætspark med 3-1 over Italien i en kvalifikationskamp til VM 1982 i Spanien. MĂĄlet blev scoret af Per Røntved (Randers SK Freja), Frank Arnesen (Ajax AFC) og Lars Bastrup (AGF). Nederlaget var Italiens eneste pĂĄ vejen til VM-guldet godt Ă©t ĂĄr senere, den 11. juli 1982, efter 3-1 sejren over Vesttyskland i Madrid. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 434. Den foregĂĄende (433) blev spillet 14. maj, den efterfølgende (435) 12. august 1981.

Se de historiske mĂĄl her (eksternt link til YouTube):

1981
  1959

Vejle BK vandt Landspokalfinalen med 1-0 over AGF. John Amdisen (AGF) var dagens uheldige helt da han fem minutter ind i 2. halvleg scorede i eget net efter mĂĄlmand Henry From havde bokset bolden ind pĂĄ ham i et forsøg pĂĄ at afværge en situation. Dette var i øvrigt en omkamp efter den oprindelige finale, spillet 7. maj 1959, endte uafgjort.

1959
  1917

I en landskamp spillede Danmark og Sverige uafgjort 1-1 i Københavns Idrætspark. Det danske mĂĄl blev scoret af Sophus Nielsen (BK Frem), og der var debut til Vilhelm Jørgensen (B 1903). Oprindeligt skulle kampen have været ledet af hollandske Johannes Mutters, men da Tyskland grundet 1. verdenskrig ikke kunne garantere Mutters en sikker passage gennem landet, sĂĄ kunne dommeren ikke nĂĄ frem i tide. I stedet foreslog SFF, at Hagbard Vestergaard ledte opgøret - og han blev sĂĄledes den første danske dommer i spidsen for en landskamp, hvor Danmark var den ene part. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 22. Den foregĂĄende (21) blev spillet 15. oktober 1916, den efterfølgende (23) 17. juni 1917.