<<forrige dag24. juni næste dag>>
  2010

A-landsholdets deltagelse ved VM-slutrunden i Sydafrika endte med et klart 1-3 nederlag til Japan. Udover at asiaternes to første mĂĄl blev scoret pĂĄ frispark i 1. halvleg, sĂĄ brændte Jon Dahl Tomasson (Feyenoord) tilmed et straffespark 10 minutter før tid. Han scorede dog pĂĄ riposten, men pĂĄdrog sig en skade i lĂĄret ved handlingen. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 754. Den foregĂĄende (753) blev spillet 19. juni, den efterfølgende (755) 11. august 2010.

2010
  1998

A-landsholdet tabte 1-2 til værtsnationen i den sidste kamp i gruppespillet ved VM-slutrunden i Frankrig. Michael Laudrup (AFC Ajax) scorede pĂĄ straffespark. Til trods for nederlaget var landsholdet kvalificeret til knock-out runderne, men det skulle senere vise sig, at dette var Laudrups 37. og sidste mĂĄl for de rød-hvide. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 621. Den foregĂĄende (620) blev spillet 18. juni, den efterfølgende (622) 28. juni 1998.

1998
  1995

AGF og OB skrev Europa Cup-historie, eftersom denne dag markerede den første spilledag, nogensinde, i UEFA Intertoto Cup. I Ă…rhus Idrætspark vandt AGF med 4-1 over KS GĂłrnik Zabrze (POL) og pĂĄ Dalymount Park i Dublin vandt OB med 2-0 over Bohemian FC (IRL).

1995
  1984

A-landsholdet tabte for anden gang en EM-semifinale. Første gang var i Spanien den 17. juni 1964, anden gang var mod Spanien. Danmark kom foran ved Søren Lerby (FC Bayern MĂĽnchen) i det sjette minut, men Antonio Maceda udlignede med godt 20 minutter igen. Der var ingen scoringer i den forlængede spilletid, og dermed mĂĄtte landsholdet for første gang nogensinde ud i en straffesparkskonkurrence. Kenneth Brylle (RSC Anderlecht), Jesper Olsen (AFC Ajax), Michael Laudrup (SS Lazio) samt Søren Lerby scorede pĂĄ sine forsøg, hvorimod Preben Elkjær (KSC Lokeren) sendte sit forsøg over mĂĄl, efterfulgt af Manuel Sarabias scoring, der sendte Spanien i finalen. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 472. Den foregĂĄende (471) blev spillet 19. juni, den efterfølgende (473) 12. september 1984.

1984
  1972

I Landspokalturneringens 1. runde tog Houlbjerg IF mod BK Marienlyst pĂĄ hjemmebane. Kampen endte 1-1 efter forlænget spilletid, og der skulle straffespark til for at afgøre kampen. Ved stillingen 4-4 skød hjemmeholdets Preben Nielsen inden dommer Volmer Nielsen havde givet bolden fri, og der blev dømt omspark. Det andet forsøg blev reddet af Marienlysts mĂĄlmand, der dog havde forladt mĂĄllinjen, inden Houlbjerg-spilleren havde sparket, sĂĄ der blev igen dømt omspark. Hjemmeholdet ønskede da at sætte en ny spiller til at sparke, men det tillod dommeren ikke. Straffesparkskonkurrencen endte 11-10 til Marienlyst, men Houlbjerg nedlagde protest mod kendelsen ved det femte spark. Protesten blev taget til følge, resultatet blev annulleret, og kampen blev spillet om den 26. juli 1972.