<<forrige dag27. august næste dag>>
  2012

I Superligaen tabte AC Horsens 1-4 på hjemebane til AGF. Århusianernes 21-årige islandske angriber, Aron Jóhannsson, scorede samtlige klubbens fire mål, og de tre første i løbet af blot 3 minutter 50 sekunder, hvilket var Superliga-historiens hurtigste hattrick og således slog den hidtidige rekord, sat af Ebbe Sand (Brøndby IF) den 7. november 1997.

2012
  2008

Ved at besejre litauiske FBK Kaunas med 2-0 i returkampen i 3. kvalifikationsrunde til UEFA Champions League vandt AaB med sammenlagt 4-0 og fik dermed, for anden gang, adgang til gruppespillet i UEFA′s fornemste klubturnering.

2008
  2003

Foran over 35.000 tilskuere i Parken tabte FC København returkampen mod Rangers FC med 1-2 i 3. kvalifikationsrunde til UEFA Champions League. Efter 1-1 i det første opgør i Glasgow 13. august 2003 var skotterne dermed kvalificeret til gruppespillet, mens de københavnske Danmarksmestre blev overført til 1. runde af UEFA Cup. Det var tredje gang, efter 1994 og 2001, at københavnerne blev slået på stregen i kvalifikationen til UEFA′s fornemste klubturnering. Bogstaveligt talt, eftersom FC København godt fem minutter før tid udlignede den skotske føring til 1-1. Målscoreren var den brasilianske debutant, Álvaro Santos. Bedst som hjemmeholdet havde indstillet sig på forlænget spilletid dukkede Shota Arveladze op foran FC Københavns mål og scorede det skotske sejrsmål.

2003
  1997

I returkampen i 2. kvalifikationsrunde til UEFA Champions League vandt Brøndby IF med 1-0 på udebane over FC Dynamo Kyiv. Søren Colding scorede kampens eneste mål. Dette var første gang, i 10. forsøg, at en dansk klub besejrede ukrainerne i en kamp i én af UEFA′s klubturneringer. Sammenlagt tabte sjællænderne imidlertid med 3-4 og var dermed ude af Champions League 1997/98.

1997
  1980

DBU havde arrangeret dobbelt-landskamp mod Schweiz på Stade Pontaise i Lausanne. Kl. 18.15 mødtes U21-holdene, og værterne vandt 1-0. At kampen ikke endte 1-1 kan alene tilskrives, at den vesttyske dommer samt schweiziske linjevogter overså et ″Wembley-mål″ af Michael Birkedal (Næstved IF).

Efter U21-landskampen mødtes A-landsholdene kl. 20.15 samme sted, og her fik Lars Bastrup (AGF) scoret for Danmark, men kampen endte dog 1-1. Ole Madsen (Esbjerg fB), Ulrich Thychosen (Vejle BK) og Peter Hertz (B 93) fik alle debut. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 426. Den foregående (425) blev spillet 12. juli, den efterfølgende (427) 27. september 1980.

1980
  1972

A-landsholdet besejrede Brasilien med 3-2 ved OL-slutrunden. Allan Simonsen (Vejle BK) scorede 1. halvlegs eneste mål, mens Per Røntved (Brønshøj BK) øgede til 2-0 kort ind i 2. halvleg. Latinamerikanerne fik udlignet på to lynhurtige mål midt i halvleget, men kort før tid løb ″Lille Allan″ mellem et par forsvarere og scorede sejrsmålet med hovedet på Heino Hansens yderside-aflevering (eksternt link til YouTube), som den brasilianske målmand med det dansk-klingende navn, Elias Nielsen, ikke fik fat på. Kampen blev spillet i sydtyske Passau. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 354. Den foregående (353) blev spillet 16. august, den efterfølgende (355) 29. august 1972.

Se højdepunkter mål her (eksternt link til YouTube):

1972
  1947

KB vandt en 1. divisionskamp med 5-1 over AB i Københavns Idrætspark. AB havde to af sine klasse-spillere, Knud Lundberg og Karl Aage Hansen, på skadeslisten - så udklasseringen var total. Undervejs tillod Gustaf Påhlsson (KB) sig også at misbruge et straffespark.

1947
  1939

I III Serie Øst tabte Dragør BK hjemme med 4-6 til Svaneke BK. Bornholmernes Verner Lindblad scorede samtlige klubbens seks mål den dag, og amagerkanerne tillod sig at brænde to straffespark. Kampen blev efterfølgende annulleret, den 17. april 1940, da Svaneke BK udgik af Danmarksturneringen på grund af de vanskelige trafikforhold.