<<forrige dag21. oktober næste dag>>
  2009

I Landspokalturneringens 4. runde vandt FC Nordsjælland med 5-1 pĂĄ udebane over AIK 65 Strøby (SBU, Serie 2). Nordsjællænderne førte allerede med 5-0 ved pausen, og det femte mĂĄl blev scoret af Sibosisu Zuma, der hermed gjorde det første mĂĄl efter sit comeback i dansk fodbold. Kampen - der betød en stopper for pokalhistoriens største sensation - blev spillet foran 1.745 tilskuere pĂĄ HB Køges hjemmebane, SEAS-NVE Park i Herfølge.

2009
  2008

I den tredje af seks gruppekampe i UEFA Champions League tabte de forsvarende Danmarksmestre, AaB, med 3-6 til spanske Villarreal CF efter 2-2 ved pausen. Den polske lejesvend, Marek Saganowski, bragte nordjyderne foran efter godt et kvarters spil, men spanierne kom foran 2-1, inden Thomas Enevoldsen udlignede til pausestillingen. I 2. halvleg scorede Joseba Llorente hattrick for Villarreal, Robert Pires scorede en enkelt gang for spanierne, mens Andreas Johansson scorede AaB′s tredje mĂĄl. Den underholdende kamp til trods, sĂĄ fristede AaB en tilværelse under nedrykningsstregen i Superligaen og blot to dage senere, den 23. oktober 2008, blev nordjydernes træner, Bruce Rioch, fyret.

2008
  1999

I det første af to opgør i 2. runde af UEFA Champions League vandt hollandske AFC Ajax med 3-0 pĂĄ udebane over israelske Hapoel Haifa FC. I det 56. minut scorede Brian Laudrup kampens sidste mĂĄl og blev fĂĄ minutter senere udskiftet med en anden dansker, Jesper Grønkjær.

1999
  1998

I sin tredje puljekamp i UEFA Champions League tabte Brøndby IF med 2-6 i Parken til Manchester United FC. Allerede i kampens andet minut scorede Ryan Giggs til engelsk 1-0 føring, og der var aldrig tvivl om sejren. Kim Daugaard reducerede til pausestillingen 1-3, og det var samtidigt Brøndby IF′s mĂĄl nummer 100 i UEFA′s klubturneringer. Sjællændernes sidste mĂĄl blev scoret af Ebbe Sand i dommerens tillægstid. Manchester Uniteds mĂĄlmand denne aften var i øvrigt den tidligere Brøndby-mĂĄlmand, Peter Schmeichel.

1998
  1992

AGF vandt 3-2 over rumænske FC Steaua Bucureşti i det første af to opgør i Europa Cup′en for Pokalvindere. Stillingen var 2-0 ved pausen. Ă…rhusianernes mĂĄl blev scoret af Søren Andersen, Torben Christensen samt Martin Nielsen pĂĄ straffespark. Desværre fik rumænerne reduceret til 2-3 ved Ilie Dumitrescu i kampens sidste minut og dĂ©t skulle vise sig at blive dyrt i returkampen den 4. november 1992.

FC København tabte 0-5 pĂĄ udebane til franske AJ Auxerre i den første af to kampe i 2. runde af UEFA Cup. Medvirkende til udmygelsen af den unge klub var et hattrick af GĂ©rald Baticle samt en fejlbedømt bold, i begyndelsen af 2. halvleg ved stillingen 0-2, af københavnernes mĂĄlmand, Palle Petersen.

1992
  1987

I Landspokalturneringen blev spillet en kuriøs kamp. Grundet Greve IF′s eksklusion fra DM blev klubben ogsĂĄ udelukket fra LP, og da klubben allerede havde kvalificeret sig til 3. runde efter sejre i 1. og 2., sĂĄ dekreterede DBU en playoff-kamp mellem de to første runders tabere (og naboer), BK Fremad Amager og Sundby BK. Fremad vandt 3-2 og blev dermed ″Lucky Loser″, mens Sundby dermed tabte to gange i de indledende runder af den samme LP-turnering.

1987
  1970

Kaj Rasmussen var dommeren, da irske Waterford FC tabte med 0-7 pĂĄ hjemmebane til skotske Celtic FC i Europa Cup′en for Mesterhold. Det var første gang, dĂ©t resultat forekom i turneringens historie, og blot tre gange tidligere havde et hjemmehold tabt med større cifre.

1970
  1964

A-landsholdet vandt med 1-0 over Wales i en kvalifikationskamp til VM 1966 i England. Sejren var landsholdets første i en VM-turnering. Kampens enlige mĂĄl blev scoret af Ole Madsen (HIK), der hermed havde scoret 35 mĂĄl i 37 landskampe. Bent Hansen (B 1903) rundede 50 A-landskampe, som den blot anden spiller gennem tiden efter Poul Pedersen overskred samme grænse fĂĄ uger tidligere, den 6. september 1964. Der var debut til Ole Fritsen (Vejle BK). Før kampen blev afholdt Ă©t minuts stilhed for at mindes DBU′s formand, Ebbe Schwartz, som døde pludseligt to dage tidligere, den 19. oktober 1964. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 276. Den foregĂĄende (275) blev spillet 11. oktober, den efterfølgende (277) 29. november 1964.

1964
  1911

Landsholdet tabte med 0-3 til et engelsk amatørlandshold pĂĄ Park Royal i London - hjemmebane for Queens Park Rangers FC i perioden 1906-15. Straks efter Gordon Hoare (Woolwich Arsenal FC) havde bragt englænderne foran i det 40. minut beskadigede mĂĄlmand Sophus Hansen (BK Frem) sin fod, og kunne ikke gennemføre kampen. Udskiftninger var ikke aftalt, men i halvlegspausen tillod den engelske anfører, Vivian Woodward (Chelsea FC), at danskerne kunne indskifte Ivar Lykke (KB) for den skadede mĂĄlmand. Lykke blev dermed den første indskiftningsspiller i landsholdets historie. Svend Aage Castella (KB) rykkede derefter pĂĄ mĂĄl i anden halvleg, men kunne altsĂĄ ikke forhindre to yderligere mĂĄl til englænderne. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 5. Den foregĂĄende (4) blev spillet 5. maj 1910, den efterfølgende (6) 30. juni 1912.