<<forrige dag25. oktober næste dag>>
  1995

AaB besejrede græske Panathinaikos FC med 2-1 i UEFA Champions League. Sejren var historisk, eftersom det var første gang, en dansk klub vandt en sejr i UEFA′s fornemste liga-turnering. Erik Bo Andersen scorede til 1-0 efter blot otte minutter, pause-stillingen var 1-1, og det historiske sejrsmÃ¥l blev scoret af Jens Madsen i kampens sidste minut.

I Landspokalturneringens 5. runde vandt Silkeborg IF med 4-2 over Lyngby FC i et opgør mellem to Superliga-klubber. Jydernes udligning til 2-2 var kontroversiel, eftersom Heine Fernandez scorede med hÃ¥nden, hvilket dommer Finn Lambek ikke sÃ¥. Efterfølgende blev Fernandez, pÃ¥ grund af den uportslige optræden, tildelt ekstraordinære strafpoint af DBU′s disciplinærudvalg.

1995
  1981

Brøndby IF vandt med 6-2 ude hos AB og sikrede dermed oprykning fra 2. til 1. division, knap 17 Ã¥r efter klubben blev stiftet. De blÃ¥-gule - som i øvrigt siden har holdt sig i øverste række - havde Finn Laudrup som første mÃ¥lscorer i kampen - og det var pÃ¥ et hovedstød! Anføreren var Jim Stjerne Hansen, der i 1988 blev DBU′s generalsekretær.

1981
  1972

Hvidovre IF var gæster pÃ¥ Städtisches Stadion i Nürnberg, hvor Borussia Mönchengladbach vandt 3-0 i 2. runde af UEFA Cup. Den blot 20-Ã¥rige Rainer Bonhof scorede to af vesttyskernes mÃ¥l. Henning Jensen deltog ikke i kampen grundet en skade. Vesttyskerne nÃ¥ede helt til finalen, spillet over to kampe, den 10. og 23. maj 1973.

1972
  1961

I en returkamp i 2. runde af Europa Cup′en for Mesterhold tabte de forsvarende Danmarksmestre fra 1960, B 1913, med 0-9 hos spanske Real Madrid CF pÃ¥ Estadio Santiago Bernabéu. Kampens store spillere var madrilenernes Ferenc Puskás og Alfredo Di Stéfano, der scorede hattrick i kampen. Især De Stefanos tredje mÃ¥l, til 8-0, var en perle - efter en centring fra Puskás. Kampen huskes ogsÃ¥ for den i slutningen af kampen unødvendigt brutale nedslagtning, som José Santamaría foretog af fynboernes Bent Løfqvist, der blev slÃ¥et bevidstløs og mÃ¥tte pÃ¥ hospitalet som følge af hændelsen.

1961
  1953

PÃ¥ Odense Stadion vandt det sammensatte hold, ″Provinsen″, med 5-1 over ″København″, ligeledes et udvalgt hold. Sejren var en tangering af Provins-holdets hidtil største sejr i det traditionsrige opgør (spillet 1923-1964) mod københavnerne, opnÃ¥et 18. juni 1944.