<<forrige dag15. november næste dag>>
  2016

Danmark sluttede kalenderÃ¥ret 2016 af med en venskabskamp pÃ¥ udebane mpd Tjekkiet. Kamp blev spillet pÃ¥ Mestský stadion i byen Mladá Boleslav, hvor der for øvrigt blot var 1.763 tilskuere pÃ¥ lægterne. Hjemmeholdet tog føringen i det 8. minut, Antonin Barak sendte et langskud afsted – det snittede Simon Kjær og snød derfor Frederik Rønnow i det danske mÃ¥l. Danmark fik udlignet syv minutter før pausen, og igen var Simon Kjær med i mÃ¥let. Kjær snittede et hjørnespark til bagerste stolpe, og her stod Nicolai Jørgensen klar og sendte bolden i mÃ¥l. Opgøret bød ikke pÃ¥ flere mÃ¥l, og dermed endte kampen 1-1. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 820. Den foregÃ¥ende (819) blev spillet 11. november 2016, den efterfølgende (821) 26. marts 2017.

2016
  2013

A-landsholdet vandt 2-1 over Norge i en venskabskamp pÃ¥ MCH Arena i Hernin. William Kvist (VfB Stuttgart) scorede til 1-0 efter knap et kvarters spil, og Nicolai Boilesen (AFC Ajax) scorede sejrsmÃ¥let i kampens døende sekunder. Læs vort referat af kampen pÃ¥ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 791. Den foregÃ¥ende (790) blev spillet 15. oktober 2013, den efterfølgende (792) 5. marts 2014.

2013
  2006

Det danske A-landshold spillede en venskabskamp mod Tjekkiet pÃ¥ Toyota Arena i Prag. Peter Løvenkrands (FC Schalke 04) bragte danskerne foran med sit første landskampsmÃ¥l efter knap en halv times spil. Stillingen holdt til sidste minut. 25-kamps jubilar Daniel Jensen (Werder Bremen) fik da chancen til at slÃ¥ den danske sejr fast, men han misbrugte et straffspark, hvorefter tjekkiets Milan Baros udlignede til slutresultatet 1-1 i dommerens overtid. Jonas Kamper (Arminia Bielefeld), Mikkel Thygesen (FC Midtjylland) og Jesper Bech (Esbjerg fB) fik debut. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 715. Den foregÃ¥ende (714) blev spillet 11. oktober 2006, den efterfølgende (716) 6. februar 2007.

2006
  1992

Der blev sat ny bundrekord for antal tilskuere til en Superliga-kamp. PÃ¥ Odense Stadion overværede blot 484 tilskuere, at nedrykningsdømte B 1909 tabte 1-2 til AaB. Den hidtidige bundrekord var 1 Ã¥r 183 dage gammel, fra 16. maj 1991, og den nye ″rekord″ holdt i ét Ã¥r, til den 21. november 1993, inden den blev slÃ¥et.

1992
  1990

PÃ¥ en ekstraordinær generalforsamling besluttede KB′s medlemmer at sige ″nej″ til det forelagte forslag om samarbejde med B 1903 og BK Fremad Amager under navnet ″København FC″. 201 medlemmer stemte nej, tre stemte for, og der var seks blanke stemmer.

1990
  1967

Helt sensationelt spillede Hvidovre IF uafgjort 2-2 mod de spanske rekordvindere, Real Madrid CF, i det første af to opgør i 2. runde af Europa Cup′en for Mesterhold. Fritz Hansen scorede kampens første mÃ¥l, midtvejs i 1 . halvleg. Godt 10 minutter før tid udlignede Claus Petersen direkte pÃ¥ frispark efter en situation, hvor spanierne troede, at den østtyske dommer, Rudolf Glöckner, havde dømt et indirekte frispark. Returkampen blev spillet 29. november 1967.

1967
  1964

Der var 43.841 tilskuere i Københavns Idrætspark til 1. divisionskampen mellem KB og B 1909. Det var sidste spillerunde, begge klubber kunne vinde DM-guld, men fynboernes Mogens Haastrup scorede kampens enlige mÃ¥l 10 minutter før tid - og placerede dermed DM-guldet i Odense. Se slutstillingen her.

1964
  1919

PÃ¥ dato præcis seks Ã¥r efter sin debut for Chelsea FC i den engelske Division One scorede Nils Middelboe sit eneste mÃ¥l for London-klubben i den bedste engelske række. Han Ã¥bnede scoringen i 4-0 sejren pÃ¥ hjemmebanen, Stamford Bridge, over Preston North End FC. De resterende mÃ¥l blev scoret af John Gilbert (″Jack″) Cock - altsÃ¥ et hattrick.

1919
  1913

Nils Middelboe debuterede for Chelsea FC i den engelske Division One og blev dermed første dansker i engelsk fodbold. Foran 28.000 tilskuere pÃ¥ Stamford Bridge vandt London-klubben med 2-1 over Derby County FC.