Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Mads og Andreas Laudrup kan i aften blive de første ″Laudrup-brødre″, som spiller mod hinanden i en senior-turnering.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Mandag 12. april 2010, kl. 10.05
 
  Det bliver i familien (Laudrup)  
  NĂĄr FC Nordsjælland i aften tager imod HB Køge, sĂĄ kan der skrives dansk fodbold-historie, eftersom det vil være første gang, to Laudrup-brødre spiller mod hinanden i en turnering for seniorer.  
     
  Af Søren Elbech  
 
 
  For fĂĄ uger siden skrev vi, at Mads Laudrup (HB Køge) var den første tredje-generations Laudrup′er, som scorede i Danmarksturneringen, og sĂĄledes gik i sĂĄvel sin farfars, Finn Laudrup, som i sin fars, Michael Laudrup, fodspor.

Dagen efter scorede Michael Laudrups anden søn, Andreas Laudrup (FC Nordsjælland), så sit første DM-mål.

I aften mødes FC Nordsjælland og HB Køge i Farum Park, og ″brødrene Laudrup″ er udtaget til kampen. SĂĄfremt begge spiller, sĂĄ vil det være første gang i DM-historien, at to Laudrup-brødre stĂĄr over for hinanden.

Mads′ og Andreas′ far, Michael Laudrup, debuterede som 17-ĂĄrig den 9. august 1981 for KB i den daværende 1. division. Dengang fulgte sæsonerne kalenderĂĄret, og Michael spillede resten af sæsonen færdig for Frederiksberg-klubben. Inden sæsonstarten i 1982 havde han skiftet til Brøndby IF, hvor han spillede frem til sommeren 1983, inden han blev solgt til Juventus FC i Italien. Michael optrĂĄdte ikke siden for en dansk klub.

Michaels bror, Brian Laudrup, debuterede – også som 17-årig - 21. september 1986 for Brøndby IF i 1. division. Her spillede han frem til sommeren 1989, inden han blev solgt til Bayer 05 Uerdingen i Vesttyskland. I marts 1999 vendte Brian tilbage til dansk topfodbold og Superligaen, idet han spillede en halv sæson for FC København, inden han afsluttede karrieren med én sæson for Ajax AFC i Holland – ganske som Michael Laudrup havde gjort det to år forinden.

Michael og Brian, som var de oprindelige ″brødrene Laudrup″, spillede sammen pĂĄ A-landsholdet, men aldrig pĂĄ samme tid i Danmarksturneringen. I løbet af senior-karrieren var der kun Ă©t tilfælde, hvor deres internationale klubber mødtes, UEFA Champions League finalen den 18. maj 1994 mellem Michaels klub, FC Barcelona (ESP) og Brians, AC Milan (ITA). Hverken Michael, som var pĂĄ vej mod et skifte til Real Madrid CF eller Brian, som var ved at skifte til Rangers FC (SCO), optrĂĄdte i den kamp, som italienerne i øvrigt vandt 4-0.

Brødre for hver sin klub i Superligaen

Skulle det ske i aften, at Mads og Andreas Laudrup optræder for hver sin klub i Superligaen, så er der bestemt fortilfælde.

Første gang to brødre optrĂĄdte for hver sin Superliga-klub var 18. august 1991 i kampen OB 0-4 Silkeborg IF. Fynboerne havde Jens Melvang pĂĄ holdet, medens jyderne stillede op med Jens′ bror, Lars Melvang.

Brødrene Melvang mødtes i alt otte gange i Superligaen - alle var OB vs Silkeborg IF i øvrigt, men er alene overgået af Ole Bjur og Jan Bjur, som i alt 12 gange spillede mod hinanden for henholdsvis Brøndby IF (Ole) og AB (Jan). Hvor Jan scorede i AB 2-2 Brøndby IF den 13. april 1997, så scorede Ole i Brøndby IF 3-2 AB den 11. maj 1997.

Senest et brødrepar stod over for hinanden i Superligaen var 15. maj 2008 i kampen FC Midtjylland 3-1 OB. Magnus Troest tørnede ud for midtjyderne, medens Jonas Troest spillede for OB. Diise brødre har mødt hinanden fem gange hidtil i Superligaen og selvom Jonas fortsat spiller for OB, så blev Magnus i sommeren 2008 solgt til AC Parma (ITA) og er denne sæson udlejet til RC Recreativo de Huelva (ESP).

En ny variant?

Det vil altså ikke være første gang, to brødre står over for hinanden i en Superliga-kamp, men det er imidlertid aldrig før sket, at begge brødre har scoret i et sådant direkte opgør.

Da såvel Mads som Andreas Laudrup i marts beviste, at de ikke har målnæsen fra fremmede, så er bolden hermed givet op ...
 
     
  Mads Thunø Laudrup | Andreas Retz Laudrup | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier