Historier
  De gjorde det i 1993 og igen i 2007. Kan FC København sikre sig DM-guldet søndag pÃ¥ Brøndby Stadion?

Superligaen: Lørdag 4. maj 2013, kl. 08.04

Tager FCK guldet i Brøndby for 3. gang?
  DM-guldmedaljerne er ofte blevet placeret i direkte opgør mellem FC København og Brøndby IF. Søndagens ″New Firm″ kan føje sig til rækken af de, som er afviklet pÃ¥ Brøndby Stadion.

Af Søren Elbech

To gange tidligere har FC København vundet DM-guld ved at besejre Brøndby IF i egen hule.
Første gang var for 20 år siden, da klubben vandt mesterskabet i sin første sæson efter etableringen af overbygningen på KB og B 1903, og senest hændte det for seks år siden, i 2007.

13. juni 1993, Brøndby IF 2-3 FC København
Før den første ″DM-finale″ mellem 29-Ã¥rige Brøndby IF og 11-mÃ¥neder gamle FC København lÃ¥ københavnerne øverst i tabellen, to runder før slut, ét point foran OB og to point foran Brøndby IF. For sjællænderne gjaldt sÃ¥ledes alene en sejr - ikke mindst da AaB vandt 3-1 over OB pÃ¥ hjemmebane.

Det rekordstore publikum pÃ¥ 18.270 fik en mesterlig kamp at se. Ole Bjur bragte Brøndby IF foran efter knap et kvarters spil, men Iørn Uldbjerg udlignede fÃ¥ minutter senere med et projektil af et langskud. Inden pausen fik Martin Johansen scoret til københavnsk 2-1 føring. Morten B. Nielsen udlignede for Brøndby IF midtvejs i 2. halvleg, og stillingen holdt til dommer Peter Mikkelsens tillægstid, hvor først Michael Manniche (FC København) bugserede bolden over mÃ¥let i fri position, og pÃ¥ det efterfølgende angreb var Ole Bjur millimeter fra at score sejrsmÃ¥let, der kunne have bragt Brøndby IF pÃ¥ førstepladsen. Han blev tacklet i det afgørende øjeblik, og fÃ¥ sekunder senere leverede tvillingerne Martin og Michael Johansen et drible- og finte-show i Brøndby IF′s straffesparksfelt - og dét endte med Martin Johansens mÃ¥l til københavnsk 3-2 sejr - og klubbens første guldmedaljer.

9. maj 2007, Brøndby IF 0-1 FC København
Fem runder før sæsonafslutningen lå københavnerne 13 point foran FC Midtjylland på 2. pladsen. En sejr på udebane over Brøndby IF i 29. runde ville dermed sikre guldmedaljerne. Modsat situationen i 1993 var sjællænderne ikke i nærheden af medaljeplaceringerne, men opgøret trak dog alligevel over 25.000 tilskuere.

Kampen bød ikke på det sprudlende spil, som i tidligere opgør mellem de to klubber, og det var i det hele taget fortjent, at Marcus Allbäck fik scoret kampens enlige mål efter godt en halv times spil af 1. halvleg. Efter kampen førte FC København fortsat tabellen med 13 point foran FC Midtjylland, men med fire kampe tilbage af sæsonen var det ikke længere muligt at indhente københavnerne.

5. maj 2013, Brøndby IF ?-? FC København
Det eneste scenario, som forhindrer DM-guldet placeret hos FC København, er hvis københavnerne taber samtlige fire resterende kampe i sæsonen (mod Brøndby IF (u), Esbjerg fB (h), Randers FC (u) og SønderjyskE (h)) og, samtidigt, at FC Nordsjælland vinder sine tre udestående opgør (mod OB (h), Brøndby IF (u) og Esbjerg fB (h)). Hertil skal lægges, at FC Københavns målscore et 10 mål bedre end FC Nordsjællands.

Sandsynligheden taler således overvejende for, at FC København igen søndag hjemfører DM-guldet på Brøndby Stadion.