<<forrige dag10. august næste dag>>
  2014

I Superligaens 4. runde tabte FC København sensationelt 0-3 pĂĄ hjemmebane til Superliga-debutanterne fra Hobro IK. Efter blot seks minutters spil bragte nyerhvervelsen Quincy Antipas (var skiftet fra Brøndby IF) jyderne pĂĄ 1-0 foran knap 15.000 tilskuere i Parken. Kort efter pausen øgede anfører Mads Justesen, og sensationen var en realitet efter en times spil, hvor en frisparkskombination gav Mads Hvilsom plads og anledning til at score til slutresultatet. Med 10 minutter tilbage af opgøret sparkede en frustreret Mathias ″Zanka″ Jørgensen ud efter en modstander og blev præsenteret for det røde kort af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

2014
  2013

I Superligaen vandt Esbjerg fB med 5-1 pĂĄ hjemmebane over AGF. Da ĂĄrhusianerne alene havde medbragt sine egne udebanetrøjer, og fordi disse pĂĄ forhĂĄnd var kommunikeret som ikke-godkendt – pĂĄ grund af deres mørkeblĂĄ farve – til udekampe mod netop Esbjerg fB, som stillede op i sine sædvanlige blĂĄ hjemmebanetrøjer, sĂĄ mĂĄtte dommer Kenn Hansen knap halvanden time før kampstart advisere AGF, at klubben mĂĄtte finde andre trøjer at stille op med. Løsningen blev, at Esbjerg fB udlĂĄnte sine udebanetrøjer til ĂĄrhusianerne. Dette kuriosum om trøjerne var hændt før i Superligaen, den 28. september 2009, hvor ikke kun det var de samme to jyske klubber, som mødtes, det var ogsĂĄ med Kenn Hansen som dommer!

2013
  2011

A-landsholdet tabte 1-2 til Skotland i en venskabskamp pĂĄ Hampden Park i Glasgow. Christian Eriksen (AFC Ajax) scorede for anden landskamp i træk og udlignede til 1-1 efter godt en halv times spil. Skotternes mĂĄl til 1-0 var et selvmĂĄl af William Kvist Jørgensen (VfB Stuttgart). Kampen betød ogsĂĄ debut for Nicolai Boilesen (AFC Ajax) og Bashkim Kadrii (OB). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 764. Den foregĂĄende (763) blev spillet 4. juni, den efterfølgende (765) 6. september 2011.

2011
  2006

I det første af to opgør i 2. kvalifikationsrunde til UEFA Cup spillede Brøndby IF uafgjort 0-0 pĂĄ udebane mod estiske FC Flora. Sjællændernes mĂĄlmand, Casper Ankergren, blev udvist i det 60. minut efter at have taget bolden med hænderne uden for straffesparksfeltet. Dette var første gang, en dansk klub ikke scorede pĂĄ besøg hos en estisk i UEFA′s klubturneringer. Returkampen blev spillet den 24. august 2006.

2006
  2002

I den tyske Bundesliga ĂĄbnede FC Schalke 04 sæsonen med at vinde 1-0 pĂĄ hjemmebane over VfL Wolfsburg. Der var fire danskere pĂĄ banen i hele kampen. Hos hjemmeholdet var det Ebbe Sand og debutanten Christian B. Poulsen, mens udeholdet stilled op med Thomas Rytter og debutanten Kim Madsen.

2002
  2000

I det første af to opgør i kvalifikationsrunden til UEFA Cup vandt AB i Gladsaxe Idrætspark med 8-0 over færøske B36 TĂłrshavn - efter 2-0 ved pausen. Returkampen blev spillet to uger senere, den 24. august 2000. Storsejren var den næsthøjeste en dansk klub havde formĂĄet i Europa Cup. Rekorden, 9-0, blev opnĂĄet 28. september 1977.

2000
  1994

Silkeborg IF debuterede i UEFA′s klubturneringer. PĂĄ Silkeborg Stadion blev det 0-0 mod ukrainske FC Dynamo Kyiv i det første af to opgør i kvalifikationsrunden til UEFA Champions League. Peder Knudsen blev udvist efter sin anden advarsel og kunne derfor ikke være med i returkampen, som blev spillet 24. august 1994. Det var blot anden gang, en dansk klub debuterede med 0-0 i Europa Cup-sammenhæng. Første gang var 28. september 1966.

1994
  1986

I en kamp i 2. division vandt Hvidovre IF med 1-0 over BK Frem. Kampens enlige mĂĄl blev scoret pĂĄ straffespark af den ene mĂĄlmand, Peter Schmeichel (Hvidovre), hos den anden, RenĂ© Heitmann (Frem), der blot dagen før var blevet indkaldt som afløser for en skadet Per Wind.

1986
  1977

I Landspokalturneringens ottendedelsfinaler vandt BK Frem med 2-1 over KB i Valby Idrætspark. Allerede i kampens første minut havde KB ellers bragt sig foran, ved Lars Larsen efter et hjørnespark af Finn Laudrup, men Frem fik overtaget, og godt et kvarter før slut scorede Per Hester Hansen sejrsmĂĄlet. Kampens dramatiske højdepunkt kom knap 10 minutter før tid, hvor dommeren, Torben MĂĄnsson, udviste Finn Laudrup efter at have skubbet Per Hester Hansen omkuld i en hævnakt. Det var første gang i karrieren, at KB′en blev præsenteret for det røde kort.

1977
  1960

I Københavns Idrætspark vandt A-landsholdet 2-1 over Finland i en kamp som led i de Nordiske Mesterskaber 1960-63. Harald Nielsen (Frederikshavn fI) scorede begge danske mĂĄl og havde dermed en total pĂĄ ni mĂĄl for otte A-landskampe. Det finske mĂĄl var et selvmĂĄl af Poul Jensen (Vejle BK). Tommy Troelsen (Vejle BK) fik comeback og spillede sin femte A-landskamp - den første siden 13. september 1959. Desværre betød den hĂĄrdt spillede kamp ogsĂĄ, at Jørgen Hansen (Næstved IF) mĂĄtte udgĂĄ med en skade blot to uger før OL-slutrunden, i hvilken han blev erstattet af Poul Pedersen (AIA). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 237. Den foregĂĄende (236) blev spillet 27. juli, den efterfølgende (238) 26. august 1960.

1960
  1958

I 1. division vandt Vejle BK med 8-3 over KB efter en forrygende kamp. Fem spillere - fire hos jyderne (Poul Meyer, Tage Hvejsel, Knud Herbert Sørensen og Henning Enoksen) og Ă©n KB′er (Vagn Birkeland) - scorede hver to mĂĄl i kampen, mens Ole Sørensen (KB) nøjedes med Ă©t. Stillingen var 3-2 ved pausen, men tre Vejle-scoringer i løbet af 2. halvlegs første fem minutter sænkede københavnerne. Dette var første og eneste gang, KB mĂĄtte indkassere otte mĂĄl i en kamp i Danmarksturneringen.

1958
  1948

I OL-semifinalen, som blev spillet pĂĄ Wembley i London, tabte landsholdet med 2-4 til de kommende guldvindere, Sverige. Efter kun to minutters spil kom Danmark foran 1-0 ved Holger Seebach (AB), og kort efter havde John Hansen (BK Frem) et skud pĂĄ underkanten af overliggeren, men bolden slog ned i banen foran mĂĄllinjen og ud i spil igen - knap 18 ĂĄr før en lignende situation samme sted førte til mĂĄl i VM-finalen den 30. juli 1966. Svenskerne fik herefter overtaget, udlignede til 1-1 i det 18. minut og scorede yderligere tre gange i 1. halvleg, sĂĄ pausestillingen var 4-1 til Trekronor. Det var stillingen indtil et kvarters tid før slut, hvor John Hansen reducerede til slutresultatet, men den svenske sejr var aldrig i fare. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 151. Den foregĂĄende (150) blev spillet 5. august, den efterfølgende (152) 13. august 1948.