<<forrige dag30. september næste dag>>
  1997

Skotske Rangers FC tabte hjemme med 1-2 til franske RC Strasburg i returkampen i 1. runde af UEFA Cup. Der var tre danskere pÃ¥ banen. For Rangers optrÃ¥dte Brian Laudrup og Erik Bo Andersen, medens Denni Conteh spillede for franskmændene. Strasburg kvalificerede sig til 2. runde, da klubben havde vundet den første kamp, spillet 16. september 1997, med samme cifre.

1997
  1992

Kim Milton Nielsen var dommeren i returkampen i 1. runde af UEFA Champions League mellem engelske Leeds United FC og tyske VfB Stuttgart. Englænderne vandt 4-1, men da Stuttgart ulovligt spillede med fire udlændinge pÃ¥ banen, nÃ¥r tre var det maksimale, sÃ¥ ændrede UEFA efterfølgende resultatet til 3-0. Da Stuttgart havde vundet det første opgør - spillet 16. september 1992 - med 3-0, sÃ¥ blev den sammenlagte stilling nu helt lige, 3-3, i stedet for 4-4 og hvor Stuttgart havde scoret flere mÃ¥l pÃ¥ udebane (1) end Leeds (0), sÃ¥ UEFA udskrev en playoff-kamp, spillet 9. oktober 1992 pÃ¥ Camp Nou i Barcelona, hvor Leeds vandt 2-1.

1992
  1958

Foran knap 20.000 tilskuere i Københavns Idrætspark tabte et forstærket BK Frem med 1-3 til Chelsea FC i det første af to opgør i 1. runde af Inter-Cities Fairs Cup eller ″Messebyturneringen″. Oprindeligt skulle KBU have repræsenteret København, men valgte - ikke mindst af tidsmæssige og økonomiske Ã¥rsager - ikke at deltage. Stævnet endte med at blive den formelle deltager, men i praktikken var det BK Frem plus tre spillere fra andre klubber, Jens Peder Hansen (Esbjerg fB), Mogens Machon (Brønshøj BK) og Verner Nielsen (AB), som deltog.

1958
  1951

I en kamp om De Nordiske Mesterskaber tabte Sverige med 3-4 til Norge foran 29.790 tilskuere pÃ¥ Ullevi i Göteborg. Valdemar Laursen var dommer og han dømte tre straffespark i kampen, ét til Sverige - omsat af Gustaf Lindh (Örebro SK) til 2-2 i det 23. minut - og to til Norge, begge udnyttet af Harry Karlsen (Ørn FK) til, henholdvist, 0-1 i det 5. minut og sejrsmÃ¥let til 3-4 i det 71. minut.

1951
  1950

Vagn Birkeland spillede i KB′s 2-0 sejr hjemme over Køge BK. Efterfølgende fandt KB ud af, at Birkeland - mod klubbens vidende - havde spillet to kampe for Sønderborg BK i ugerne forinden og indberettede prompte spilleren til DBU. Birkelands spilletilladelse blev inddraget i tre Ã¥r (blev senere nedsat til to Ã¥r) men vendte efterfølgende tilbage til KB og 1. division, vandt DM-guld og blev taget til nÃ¥de af DBU, sÃ¥ han fik debut for sÃ¥vel B- (13. september 1953) som A-landsholdet (31. oktober 1954).

1950
  1934

PÃ¥ et straffespark af Orla Laugesen i det 10. minut bragte AGF sig foran 1-0 mod BK Frem i Mesterskabsserien. Inden pausen havde københavnerne dog fÃ¥et overtaget, ikke mindst grundet Pauli Jørgensen, der med et hattrick understregede sit overdÃ¥dige spillehumør den dag. BK Frem scorede fire mÃ¥l i hver halvleg, og kampen endte sÃ¥ledes 1-8!

1934
  1923

Det danske landshold vandt 2-1 over Norge foran 20.000 tilskuere i Københavns Idrætspark. Nordmændene førte 1-0 ved pausen, men kort ind i 2. halvleg udlignede Steen Steensen Blicher (KB) pÃ¥ straffespark, der var blev dømt for ″hands″. FÃ¥ minutter senere scorede Viggo Jørgensen (B 1903) sit første landskampsmÃ¥l til hvad der skulle vise sig at være slutstillingen. Eiler Holm (BK Frem) fik debut. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 48. Den foregÃ¥ende (47) blev spillet 17. juni, den efterfølgende (49) 14. oktober 1923.