<<forrige dag10. september næste dag>>
  2013

A-landsholdet vandt 1-0 over Armenien i en kvalifikationskamp til VM 2014 i Brasilien. Det enlige mÃ¥l blev scoret af Daniel Agger (Liverpool FC) pÃ¥ straffespark godt et kvarter før slut. Det var første gang siden 1. april-6. juni 2009, at A-landsholdet vandt to VM-kvalifikationskampe i træk. MÃ¥lmand Stephan Andersen (Real Betis Balompié) spillede sin landskamp nr. 25. Læs vort referat af kampen pÃ¥ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 788. Den foregÃ¥ende (787) blev spillet 6. september, den efterfølgende (789) 11. oktober 2013.

2013
  2008

A-landsholdet besejrede Portugal med 3-2 i en kvalifikationskamp til VM 2010 i Sydafrika. Portugal førte 1-0 ved pausen og indtil syv minutter før tid. Nicklas Bendtner (Arsenal FC) udlignede da til 1-1, men portugiserne svarede hurtigt igen, og bragte sig foran 2-1 pÃ¥ straffespark med mindre end fem minutter tilbage. Det 90. minut er gÃ¥et over i dansk fodboldhistorie med, først, udligningen til 2-2 ved Christian Poulsen (Juventus FC) og sÃ¥ sejrsmÃ¥let - efter næsten 92 minutters spil - af Daniel Jensen (Werder Bremen). Martin Bernburg (FC Nordsjælland) debuterede i det 88. minut. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 734. Den foregÃ¥ende (733) blev spillet 6. september, den efterfølgende (735) 11. oktober 2008.

Se højdepunkter fra kampen her (eksternt link til YouTube):

2008
  2006

Henrik Lyngsø Olsen scorede hattrick for B 93 i københavnernes 4-0 udesejr over FC Roskilde i 2. division øst. Blot fire dage forinden, den 6. september 2006, havde han scoret fire mÃ¥l i Østerbro-klubbens 6-0 hjemmesejr over Glostrup FK.

2006
  1997

I en kvalifikationskamp, spillet i Parken, til VM 1998 i Frankrig vandt A-landsholdet med 3-1 over Kroatien. MÃ¥lene blev scoret af Brian Laudrup (Rangers FC), Michael Laudrup (AFC Ajax) og Miklos Molnar (Sevilla FC). Det var fjerde gang, to brødre scorede i samme landskamp - og fjerde gang det var brødrene Laudrup. Senest det hændte var 24. april 1996. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 613. Den foregÃ¥ende (612) blev spillet 20. august, den efterfølgende (614) 11. oktober 1997.

1997
  1996

I den første af to UEFA Cup-opgør mellem Brøndby IF og schweiziske FC Aarau vandt sjællænderne med 5-0 pÃ¥ Brøndby Stadion. Peter Møller scorede hattrick, mens Kim Vilfort (pÃ¥ straffespark) samt Ole Bjur tog sig af de sidste mÃ¥l.

1996
  1978

Hele 92 tilskuere overværede 3. divisionskampen mellem Rønne IK og Jyderup SG&IF. Kampen, der endte 1-1, var tre-en-halv time forsinket, eftersom sjællænderne ikke kunne lande i Rønne lufthavn grundet tÃ¥ge. De sidste 20 minutter af kampen blev spillet medens mørket faldt pÃ¥ - og selvom det til sidst, efter sigende, var ″nærmest umuligt at skelne ven fra fjende″, sÃ¥ valgte klubberne at færdigspille kampen af økonomiske hensyn.

1978
  1963

I en udtagelseskamp forud for A-landskampen den 15. september 1963 spillede et ″landshold″, sat af Udtagelses-Komittéen, mod et hold sat af den danske sportspresse. De knap 22.000 tilskuere i Københavns Idrætspark sÃ¥ ″UK″ vinde med 4-1, bl.a. efter to mÃ¥l af Kjeld Thorst (AaB), der efter kampen blev udtaget til landskampen fem dage senere.

1963
  1960

A-landsholdet tabte OL-finalen med 1-3 til Jugoslavien efter at være kommet bagud 0-2 inden for kampens første kvarter. Kort før pausen blev jugoslaverne reduceret til 10 mand, men OL-guldet var aldrig i fare i 2. halvleg. Danmarks enlige mÃ¥l blev scoret - i kampens sidste minut - af Flemming Nielsen (AB), der spillede sin landskamp nummer 25 - ganske som Henning Enoksen (Vejle BK). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 242. Den foregÃ¥ende (241) blev spillet 6. september, den efterfølgende (243) 23. oktober 1960.