<<forrige dag16. oktober næste dag>>
  2012

PĂĄ Stadio Giuseppe Meazza i Milano tabte A-landsholdet med 1-3 til Italien i en kvalifikationskamp til VM 2014 i Brasilien. William Kvist (VfB Stuttgart) scorede det enlige danske mĂĄl, hvilket samtidigt var hans første pĂĄ landsholdet. Michael Silberbauer (OB) spillede sin landskamp nummer 25. Læs vort referat af kampen pĂĄ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 779. Den foregĂĄende (778) blev spillet 12. oktober, den efterfølgende (780) 14. november 2012.

2012
  2003

U/19-landsholdet vandt 5-1 over Malta i en kvalifikationskamp til et playoff gruppespil forud for EM 2004 i Schweiz. Den 18-ĂĄrige Morten ″Duncan″ Rasmussen scorede hattrick efter malteserne havde ført 1-0 det meste af 1. halvleg.

2003
  1993

I Superligaen vandt FC København med 3-1 over Brøndby IF foran knap 10.000 tilskuere i Parken. Kampen var de blĂĄgules nummer 94 siden Superligaens start 16. marts 1991, men den første uden Kim Vilfort, der havde karantæne. Han gik dermed over i historien som spilleren med flest uafbrudte minutter, 8.370, fra Superligaens start.

1993
  1985

I en kvalifikationskamp til VM 1986 i Mexico vandt A-landsholdet 5-1 over Norge pĂĄ Ullevaal i Oslo. Selvom der fortsat var en mikroskopisk risiko for, at det kunne glippe, sĂĄ blev sejren fejret som Danmarks første kvalifikation til en VM-slutrunde. De fem mĂĄl blev alle scoret i 2. halvleg efter norsk 1-0 føring ved pausen. Michael Laudrup (Juventus FC) viste verdensklasse og udlignede til 1-1, Søren Lerby (FC Bayern MĂĽnchen) bragte Danmark foran pĂĄ straffespark, Preben Elkjær (Hellas Verona) øgede kort efter til 3-1, mens Klaus Berggreen (SC Pisa) stod for kampens to sidste mĂĄl. Scoringen til 4-1 var samtidigt A-landsholdets nummer 1.000 siden den første landskamp, 19. oktober 1908. Den senere landstræner, Morten Olsen, blev den blot anden spiller, som opnĂĄede 75 A-landskampe og tangerede dermed Per Røntveds hidtidige rekord. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 483. Den foregĂĄende (482) blev spillet 9. oktober, den efterfølgende (484) 13. november 1985.

1985
  1977

PĂĄ Odense Stadion var 22.700 tilskuere vidner til en sand fodboldfest. B 1909, ″hjemmeholdet″, tabte med 1-3 til ″udeholdet″ OB, der hermed - fire runder før sæsonens afslutning - sikrede DM-guldet for første gang i klubbens 90 ĂĄrige historie. Samtidigt blev fynboerne ogsĂĄ Danmarksturneringens sidste amatørmestre, eftersom Betalt Fodbold blev indført med start i 1978.

1977
  1968

A-landsholdet var programsat til at møde Polen i en venskabskamp. PĂĄ grund af en henstilling fra Dansk Idræts-Forbund om ikke at have sportsligt samkvem med lande i Warszawapagten efter dens militære okkupation af Tjekkoslovakiet, sĂĄ blev kampen aflyst.

Blot 11.900 overværede A-landsholdets 0-1 nederlag til Skotland. Det var det næstlaveste tilskuertal i 52 ĂĄr til en officiel landskamp i Københavns Idrætspark. Det blev til debut for Ole Steffensen (B 1913). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 309. Den foregĂĄende (308) blev spillet 25. september, den efterfølgende (310) 20. oktober 1968.

1968
  1963

I returkampen i 1. runde af Europa Cup′en for Pokalvindere tabte B 1913 med 1-3 til franske Olympique Lyonnais. Fynboerne kom foran 1-0 efter blot 10 minutter pĂĄ et langskud fra Kurt Grønning Hansen, men inden pausen havde franskmændene bragt sig foran 2-1, og scorede kampens sidste mĂĄl kort før tid i 2. halvleg.

1963
  1955

I Københavns Idrætspark spillede A-landsholdet 3-3 mod Sverige. Den blot 18-ĂĄrige Ove Andersen (Brønshøj BK) fik sit gennembrud med to mĂĄl - Danmarks første og sidste. Anfører Knud Lundberg (AB) scorede et enkelt. Den svenske udligning til slutresultatet faldt blot to minutter før tid.

1955
  1949

AGF og Esbjerg fB mødtes i 1. division. Fremmødet pĂĄ 14.300 var ny rekord pĂĄ Aarhus Stadion og tilskuerne blev vidner til en hjemmesejr pĂĄ 2-0 efter mĂĄl af Frede Kjeldsen og Harry Jensen. Dette var ĂĄrhusianernes femte sejr ud af fem mulige, hvilket rakte til en foreløbig 2. plads i tabellen, eftersom KB ogsĂĄ havde maksimumpoint - men en bedre mĂĄl-kvotient.

I den italienske Serie A var Juventus FC foran to gange pĂĄ udebane mod Atalanta BC, men begge gange fik hjemmeholdet udlignet pĂĄ mĂĄl af en dansker, først Jørgen Leschly Sørensen og derefter Karl Aage Hansen, som scorede kampens sidste mĂĄl pĂĄ straffespark. John Hansen skulle ogsĂĄ have deltaget i kampen - for Torino-klubben - men han var sygemeldt.