<<forrige dag20. oktober nĂŠste dag>>
  2012

I den nĂŠstbedste engelske rĂŠkke, The Championship, spillede Birmingham City FC og Leicester City FC uafgjort 1-1. Hjemmeholdet bragte sig foran fĂ„ sekunder fĂžr pausen, da Peter LĂžvenkrands scorede sit fĂžrste sĂŠsonmĂ„l ved at passere Kasper Schmeichel i Leicester-mĂ„let. LĂžvenkrands blev udskiftet med godt 20 minutter tilbage af kampen. FĂ„ minutter fĂžr tid fik Ben Marshall udlignet til slutresultatet.

2012
  2010

I UEFA Champions League vandt spanske FC Barcelona 2-0 over FC KĂžbenhavn pĂ„ Camp Nou. Begge mĂ„l blev scoret af den argentinske verdensstjerne, Lionel Messi. Et kvarter fĂžr slut blev Cesan Santin udskiftet og erstattet af Kenneth Zohore, der i en alder af 16 Ă„r 262 dage dermed blev Danmarks yngste spiller nogensinde i Champions League. Historien yngste spiller i UEFA′s fornemste turnering var dog fortsat nigerianske Celestine Babayaro, der var 16 Ă„r 86 dage den 23. november 1994, da han debuterede for RSC Anderlecht (BEL) mod FC Steaua Bucuresti (ROU).

2010
  2002

Det renoverede Aalborg Stadion blev officielt indviet i forbindelse med AaB′s Superliga-opgĂžr mod Silkeborg IF. Kampen endte med et hjemme-nederlag pĂ„ 3-4 til trods for et selvmĂ„l af SIF′s Christopher Poulsen.

2002
  2001

I den engelske Premier League vandt Everton FC med 3-2 hjemme over Aston Villa FC. Thomas Gravesen bragte Liverpool-klubben foran 3-0 efter godt en times spil, men kampens sidste mĂ„l, i dommerens tillĂŠgstid, blev signeret Birmingham-klubbens mĂ„lmand, Peter Schmeichel, der var gĂ„et med frem pĂ„ et hjĂžrnespark og, da bolden faldt ned foran ham, first-timede den i mĂ„l uden tĂžven. Det var fĂžrste gang, en mĂ„lmand scorede i Premier League.

2001
  1996

I Parken tabte FC KĂžbenhavn med 1-2 til BrĂžndby IF i et sĂ„kaldt ″New Firm″-opgĂžr i Superligaen. Efter Ebbe Sand og Dan Eggen havde bragt sjĂŠllĂŠnderne foran 2-0 reducerede FCK′ nye lejesvend, Mark Robins, til slutresultatet i sin debutkamp. Den 26-Ă„rige engelske angriber skulle vise sig at blive et mĂ„lrigt bekendtskab til trods for den korte lejeaftale pĂ„ godt Ă©n mĂ„ned.

1996
  1994

BrĂžndby IF tabte 1-2 til engelske Arsenal FC i det fĂžrste af to opgĂžr i 2. runde af Europa Cup′en for Pokalvindere. Kampen blev reelt afgjort i lĂžbet af de fĂžrste 20 minutter af 1. halvleg, hvor fĂžrst Ian Wright sĂ„ Alan Smith bragte London-klubben foran 2-0. I 2. halvleg fik Mark Strudal pyntet pĂ„ resultatet, men der var aldrig tvivl om sejren. PĂ„ Arsenals midtbane spillede den tidligere BrĂžndby-spiller, John ″Faxe″ Jensen, hele kampen.

1994
  1993

FC KĂžbenhavn tabte med 0-6 pĂ„ hjemmebane til AC Milan (ITA) i den fĂžrste af to kampe i 2. runde (altsĂ„ fĂžr gruppespillet) af UEFA Champions League. Italienernes fjerde mĂ„l blev scoret af Brian Laudrup kort fĂžr pausen. Nederlaget var det stĂžrste nogensinde til en dansk klub pĂ„ hjemmebane i UEFA′s klubturneringer.

1993
  1979

I den spanske Primera Division vandt FC Barcelona med 2-0 pĂ„ hjemmebane over HĂ©rcules CF. Allan Simonsen scorede begge katalanernes mĂ„l. I hans sjette ligakamp for Barcelona, efter skiftet fra Borussia Mönchengladbach, havde den 26-Ă„rige vejlenser nu scoret fire mĂ„l.

1979
  1974

I Danmarksseriens Kreds 2 vandt BrĂžndby IF - som allerede var sikret oprykning til 3. division 1975 og dermed debut i Danmarksturneringen - med 11-2 over Lyngby BK′s divisionsreserver. Finn Laudrup scorede fire mĂ„l, og sĂ„vel Preben Lagerbon som rĂŠkkens topscorer, Allan Jensen, scorede hattrick.

1974
  1971

I den fĂžrste af to kampe i 2. runde af Europa Cup′en for Mesterhold vandt Borussia Mönchengladbach med 7-1 pĂ„ hjemmebane over italienske Internazionale FC. To af vesttyskernes mĂ„l, til 2-1 og 3-1, var signeret Ulrik le Fevre, som to Ă„r tidligere var skiftet fra Vejle BK. Mellem le Fevres mĂ„l, i kampens 28. minut, faldt italienernes Roberto Boninsegna pludselig til jorden - og blev bĂ„ret fra banen samt udskiftet. Årsagen var, angiveligt, at han var blevet ramt i hovedet af en Coca-Cola dĂ„se kastet fra tribunen. EfterfĂžlgende blev kampens resultat annulleret af UEFA, der beordrede omkamp. Den endte 0-0, og da den omvendte kamp - i Milano - var endt med italiensk 4-2 sejr, sĂ„ mĂ„tte Borussia forlade turneringen efter det nu legendariske ″BĂŒchsenwurf vom Bökelberg″.

1971
  1954

Det danske A-landshold, udtaget af ″UK″ (Udtagelses-KomittĂ©en) og identisk med holdet, som spillede mod Sverige den 10. oktober 1954, spillede en trĂŠningskamp mod ″Pressens″ landshold foran 11.500 tilskuere pĂ„ Østerbro Stadion. UK′s hold fĂžrte 5-0 indtil 10 minutter fĂžr tid, hvor Pressens udvalgte scorede tre gange til slutresultatet 5-3.

1954
  1946

Landsholdet vandt 7-1 over Norge i KĂžbenhavns IdrĂŠtspark efter 1-1 ved pausen. Karl Aage Hansen (AB) scorede fire mĂ„l, Carl Aage PrĂŠst (ØB) stod for to, mens JĂžrgen Leschly SĂžrensen (OB) scorede Ă©t.

1946
  1935

I Mesterskabsserien var B 1903 foran 3-0 mod Esbjerg fB efter en halv times spil, men i lĂžbet af 1. halvlegs sidste 10 minutter blev der scoret fem mĂ„l, sĂ„ pausestillingen var 4-4. I 2. halvleg scorede alene vestjyderne, der sĂ„ledes vandt 5-4.