<<forrige dag5. juni næste dag>>
  2013

A-landsholdet vandt 2-1 over Georgien i en venskabskamp foran blot 6.756 tilskuere pÃ¥ Aalborg Stadion. Tilskuertallet var det laveste til en landskamp pÃ¥ dansk grund siden 3. juni 1992. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) blev indskiftet efter en times spil, og godt et kvarter senere havde han scoret sit første landskampsmÃ¥l til udligning af georgiernes føring. Christian Eriksen (AFC Ajax) slog sejren fast direkte pÃ¥ frispark to minutter før tid. Dennis Rommedahl (Brøndby IF) blev den blot anden spiller - efter Peter Schmeichel den 16. august 2000 (i hvilken kamp Rommedahl fik sin debut, i øvrigt) - som opnÃ¥ede 125 A-landskampe. Martin Braithwaite (Esbjerg fB) fik debut pÃ¥ sin fødselsdag - den første siden Michael Laudrup den 15. juni 1982, og der var ogsÃ¥ debut til Kasper Kusk (AaB). Læs vort referat af kampen pÃ¥ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 784. Den foregÃ¥ende (783) blev spillet 26. marts, den efterfølgende (785) 11. juni 2013.

2013
  2010

I sin sidste forberedelseskamp forud for VM-slutrunden godt én uge senere tabte A-landsholdet med 0-1 til værtsnationen, Sydafrika, pÃ¥ Lucas ″Masterpieces″ Moripe Stadium i City of Tshwane. Det enlige mÃ¥l blev scoret af Katlego Mphela et kvarter før slut.

2010
  2004

I den sidste forberedelseskamp forud for den første kamp ved EM 2004 i Portugal ni dage senere tabte A-landsholdet med 1-2 til Kroatien i Parken. Bagud 0-2 ved pausen blev tre nye spillere indskiftet fra 2. halvlegs start, herunder Ebbe Sand, der scorede Danmarks eneste mÃ¥l i det 56. minut.

2004
  1999

A-landsholdet spillede en kamp i Parken mod Hviderusland som led i kvalfikationen til EM 2000 i Belgien/Holland. Danmark vandt 1-0 pÃ¥ et direkte hjørnespark af Jan Heintze (Bayer 04 Leverkusen) i det 22. minut.

Se det bemærkelsesværdige mål her (eksternt link til YouTube):

1999
  1998

A-landsholdet spillede sin sidste forberedelseskamp forud for VM-slutrunden i Frankrig ugen efter. Modstanderen foran 40.564 tilskuere i Parken var Cameroun, der vandt 2-1. Begge afrikanernes mÃ¥l blev scoret af François Omam Biyick, mens det danske trøstmÃ¥l blev scoret til sidst i kampen af Peter Møller, der var blevet indskiftet fÃ¥ minutter tidligere. Før kampen blev mÃ¥lmand Peter Schmeichel hyldet, eftersom han - som den blot anden spiller gennem tiderne (Morten Olsen var den første) - spillede sin A-landskamp nummer 100.

1998
  1994

For første gang var der flere end 25.000 tilskuere til en kamp i Superligaen - selvsagt en ny rekord. I et direkte opgør i Parken mellem titelaspiranterne, FC København og Silkeborg IF, som hjemmeholdet - de forsvarende Danmarksmestre - vandt 4-1, var der 26.679 tilskuere. Den hidtidige tilskuerrekord blev sat 24. april 1994, og den nye rekord blev slÃ¥et 18. juni 1995.

1994
  1991

A-landsholdet spillede en kamp foran blot 12.521 tilskuere pÃ¥ Odense Stadion mod Østrig som led i kvalfikationen til EM 1992 i Sverige. Danmark vandt 2-1 og begge mÃ¥l blev scoret af Bent ″Turbo″ Christensen (Brøndby IF).

1991
  1988

Danmark spillede en venskabskamp mod Belgien foran 20.622 tilskuere pÃ¥ Odense Stadion. Selvom belgierne kom foran 1-0 i det sjette minut efter et mÃ¥l af Jan Ceulemans, sÃ¥ vandt danskerne med 3-1 efter ét mÃ¥l af Morten Olsen (1. FC Köln) og to af John Eriksen (Servette FC). Forsvareren John Sivebæk (AS St. Etienne) blev den 14. spiller med 50 A-landskampe.

1988
  1985

A-landsholdet - og modstanderne fra Sovjetunionen - leverede i Københavns Idrætspark én af de bedste og mest underholdende præstationer nogensinde. Kampen var et led i kvalfikationen til VM 1986 i Mexico og blev vundet 4-2 af Danmark efter 2-1 ved pausen. De danske mÃ¥l blev fordelt med to til hver af henholdsvis Preben Elkjær og Michael Laudrup - vel en af de bedste angrebsduoer dansk landsholdsfodbold har fostret.

Se de mange højdepunkter og hør Svend Gehrs og Tommy Troelsen her (eksternt link til YouTube):

1985
  1940

I Danmarks-Pokalens første runde spillede Næstved IF og Korsør BK uafgjort 2-2 efter forlænget spilletid, hvorefter en lodtrækning afgjorde, at Næstved IF avancerede til anden runde. Samme metode mÃ¥tte til for at afgøre det odenseanske opgør mellem B 1909 og Odense KFUM, der var endt 3-3 efter forlænget spillet. Her trak KFUM det længste strÃ¥.

1940
  1932

Danmark mødte Belgien i Københavns Idrætspark i den tredje af fire A-landskampe om ″le Défi″, en statuette udsat af den danske Vicekonsul i Liège, Edmond Dresse-Delloye. Danskerne førte 3-0 knap et kvarter ind i 2. halvleg, men i løbet af 12 minutter, fra det 58. til det 70. minut, scorede belgierne fire gange - bl.a. efter et hattrick af Jean Capelle - og vandt dermed 4-3. Kort efter pausen, ved stillingen 1-0, fik Danmark straffespark. Knud Christophersen brændte forsøget, men fik scoret pÃ¥ riposten. Mindre end 10 minutter senere, ved stillingen 3-0, brændte Belgiens Jean Capelle ogsÃ¥ et straffespark. Oscar Jørgensen (KB) fik sin A-landsholdsdebut.

1932
  1919

A-landsholdet vandt 3-0 over Sverige foran 25.000 tilskuere i Københavns Idrætspark. Poul ″Tist″ Nielsen (KB) scorede to af mÃ¥lene og bragte dermed sin total op pÃ¥ 35 mÃ¥l for 19 landskampe. Det tredje mÃ¥l blev scoret af Samuel Thorsteinsson (AB), som dermed fejrede sit første mÃ¥l pÃ¥ landsholdet. MÃ¥lmand Sophus Hansen (BK Frem) blev den første spiller, som nÃ¥ede 25 A-landskampe. Dette skal sættes i relief, eftersom denne landskamp var nummer 30 siden den første i oktober 1908.

1919
  1914

A-landsholdet besejrede et engelsk amatørlandshold med 3-0 foran 18.500 tilskuere i Københavns Idrætspark. De danske mÃ¥l blev scoret af Sven V. Knudsen (AB), Sophus ″Krølben″ Nielsen (BK Frem) og Poul ″Tist″ Nielsen (KB). Det var første gang - i 48 landskampe - at de engelske amatører ikke fik scoret.