<<forrige dag15. juni næste dag>>
  2002

A-landsholdets rolle ved VM-slutrunden i Japan/Sydkorea var udspillet efter et 0-3 nederlag til England i ottendedelsfinalerne. Det første mÃ¥l, efter blot fire minutter, var et selvmÃ¥l af mÃ¥lmand Thomas Sørensen (Sunderland FC) efter et hovedstødsforsøg af Rio Ferdinand. Senere i 1. halvleg scorede Michael Owen og Emile Heskey, og pausestillingen holdt altsÃ¥ kampen ud. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 668. Den foregÃ¥ende (667) blev spillet 11. juni, den efterfølgende (669) 21. august 2002.

Se højdepunkter her (eksternt link til YouTube):

2002
  1992

Peter Mikkelsen blev den første danske dommer i en EM-slutrunde, da han var opmanden i den mÃ¥lløse kamp mellem SNG og Holland.

1992
  1991

Ved træningsturneringen ″Scania 100″, som det svenske fodboldforbund (SFF) afviklede ét Ã¥r før værtsskabet for EM-slutrunden, tabte A-landsholdet med 0-4 til de svenske værter foran 7.849 tilskuere i Norrköping Idrottspark. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 552. Den foregÃ¥ende (551) blev spillet 12. juni, den efterfølgende (553) 4. september 1991.

1991
  1982

A-landsholdet tabte 1-2 til Norge pÃ¥ Ullevaal i Oslo. SÃ¥vel hjemmeholdets Ã…ge Hareide som den danske debutant, Michael Laudrup (som i øvrigt blev den første spiller, som fik debut pÃ¥ sin fødselsdag), scorede i 1. halvleg. Begge blev senere cheftræner for Brøndby IF. Kampen betød ogsÃ¥ debut til Jan Mølby (Kolding IF), Kim Ziegler (AGF), Morten Donnerup (AGF) samt Henrik Jensen (Hvidovre IF). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 443. Den foregÃ¥ende (442) blev spillet 27. maj, den efterfølgende (444) 11. august 1982.

Ved VM-slutrunden i Spanien vandt Ungarn med 10-1 over El Salvador. Det var VM-historiens hidtil største sejr i en slutrunde - og den første i hvilken en nation scorede et to-cifret antal mÃ¥l. László Kiss bidrog til storsejren med et hattrick. Der var dansk repræsentation i dommertrioen. Ibrahim Youssef Al-Doy var manden i sort, bistÃ¥et af hollanske Charles Corver samt Henning Lund-Sørensen pÃ¥ sidelinjerne. Der var 23.000 tilskuere pÃ¥ Nuevo Estadio del Elche CF.

1982
  1969

I en kvalifikationskamp til VM 1970 i Mexico vandt A-landsholdet overraskende med 3-2 over Ungarn i Københavns Idrætspark. Fire af spillerne pÃ¥ Ungarns mandskab var med til at vinde OL-guld to Ã¥r tidligere. Ole Sørensen (KB) bragte de rød-hvide foran efter et par minutter, men Ferenc Bene fik udlignet kort efter. Kaptajnen, Ulrik le Févre (Vejle BK) scorede i det 35. minut, men igen fik ungarerne udlignet fÃ¥ minutter senere. Godt et kvarter ind i 2. halvleg blev Ole Madsen (HIK) matchvinder med sit 42. mÃ¥l i 47 landskampe. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 318. Den foregÃ¥ende (317) blev spillet 27. maj, den efterfølgende (319) 25. juni 1969.

Se målene her (eksternt link til YouTube):

1969
  1913

Den første landsdækkende turnering, Landsfodboldturneringen, blev afgjort med en finale i Københavns Idrætspark. KB, som vinder af KBU′s A-Række 1912/13, var direkte kvalificeret til finalen, hvor københavnerne mødte B 1901, vinder af LFBU′s Unionsturnering og, efterfølgende, Provins-Turneringen, som var en cup-turnering mellem vinderne af lokalunionernes mesterskabsrækker. KB vandt finalen 6-2, bl.a. efter fire mÃ¥l af Poul ″Tist″ Nielsen.