<<forrige dag16. juni næste dag>>
  2000

PÃ¥ De Kuip i Rotterdam tabte A-landsholdet med 0-3 til Holland i gruppespillet ved EM-slutrunden i Belgien/Holland. Peter Schmeichel (Sporting CP), der spillede landskamp nummer 123, blev i kampens 35. minut spilleren med flest minutter spillet i EM-slutrunder gennem historien, og havde ved kampens slutning akkumuleret 1.110 minutter. I det 81. minut brændte Michael Schjønberg (1. FC Kaiserslautern) et straffespark ved at sparke bolden over mÃ¥let - og blev prompte udskiftet. Søren Colding (Brøndby IF) opnÃ¥ede sin landskamp nummer 25. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 643. Den foregÃ¥ende (642) blev spillet 11. juni, den efterfølgende (644) 21. juni 2000.

2000
  1999

I 33. og sidste runde af Superligaen tabte Lyngby FC med 2-6 pÃ¥ hjemmebane til Brøndby IF. Udover at Ebbe Sand med fire mÃ¥l satte sit store aftryk pÃ¥ sin sidste kamp inden skiftet til FC Schalke 04 i den tyske Bundesliga, sÃ¥ huskes kampen for den groteske situation, at der forud for opgøret blev spekuleret i, hvorvidt Lyngby ville tabe med vilje. Før 33. runde lÃ¥ Brøndby pÃ¥ 2. pladsen med 58 point, AB - pokalvindere - pÃ¥ 3. pladsen med 56 point og Lyngby pÃ¥ 4. pladsen med 52 point. Hvis Brøndby sluttede som nummer 2 ville klubben indtræde i kvalifikationen til UEFA Champions League, samt AB og Lyngby ville indtræde i kvalifikationen til UEFA Cup. Men, hvis Brøndby og AB skiftede plads i tabellen, sÃ¥ ville alene Brøndby, som bronzevinder, fÃ¥ adgang til UEFA Cup, og pokalvinder-pladsen i UEFA Cup ville alene kunne blive overtaget af vinderen af en playoff kamp mellem de tabende pokal-semifinalister, Brøndby IF og Silkeborg IF! Lyngby kunne sÃ¥ledes sikre sig adgang til UEFA Cup med et nederlag til Brøndby, og UEFA havde derfor anmodet DBU om at udpege tre observatører - de blev Fritz Bonde (OB), Jan Damgaard (ex-dommer) og Steen Witthøft (Køge BK) - til kampen. Efter kampen erklærede DBU, at resultatet var opnÃ¥et pÃ¥ sportslig vis - og heldigvis for det.

1999
  1996

A-landsholdet tabte med 0-3 til Kroatien ved EM-slutrunden i England. Kampen blev spillet pÃ¥ Hillsborough i Sheffield foran 33.671 tilskuere. To mÃ¥l af Davor Suker - det ene et straffespark, det andet et lob over mÃ¥lmand Peter Schmeichel (Manchester United FC) - gjorde, at de forsvarende Europamestre ikke længere selv kunne afgøre, om landsholdet kvalificerede sig fra det indledende gruppespil til kvartfinalerne. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 603. Den foregÃ¥ende (602) blev spillet 9. juni, den efterfølgende (604) 19. juni 1996.

1996
  1984

Ved EM-slutrunden i Frankrig vandt A-landsholdet sin første sejr nogensinde over Jugoslavien - og det endda med cifrene 5-0. Frank Arnesen (RSC Anderlecht) scorede to gange, mens Klaus Berggreen (SC Pisa), Preben Elkjær (KSC Lokeren) og John Lauridsen (RCD Español) scorede hver én gang. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 470. Den foregÃ¥ende (469) blev spillet 12. juni, den efterfølgende (471) 19. juni 1984.

1984
  1971

Det danske A-landshold - med professionelle pÃ¥ holdet - vandt med 4-0 i en træningskamp mod B 1901, som opvarmning til opgøret mod Sverige fire dage senere, den 20. juni 1971. Hos falstringerne sÃ¥s en ung Morten Olsen.