<<forrige dag22. august næste dag>>
  2013

I det første af to opgør i Playoff-runden om en plads i gruppespillet af UEFA Europa League vandt Esbjerg fB med 4-3 pÃ¥ hjemmebane over franske AS Saint-Étienne. Den franske klub scorede først og førte 2-1 ved pausen, men 2. halvleg tilhørte vestjyderne, der scorede tre mÃ¥l. Peter Ankersen scorede to gange, mens Mick van Buren og Hans Henrik Andreasen hver tegnede sig for ét. Det var første gang, en dansk klub scorede fire mÃ¥l mod en fransk i UEFA′s klubturneringer. Der var returkamp 29. august 2013.

2013
  2007

PÃ¥ NRGi Park i Ã…rhus tabte A-landsholdet en venskabskamp med 0-4 til Irland. William Kvist Jørgensen (FC København) debuterede. Det var første gang siden nederlaget til England den 20. september 1978, at Danmark indkasserede fire mÃ¥l pÃ¥ hjemmebane, og var samtidigt det største hjemmenederlag siden Sverige tangerede den negative rekord næsten 50 Ã¥r tidligere, den 21. juni 1959. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 721. Den foregÃ¥ende (720) blev spillet 6. juni, den efterfølgende (722) 8. september 2007.

2007
  2000

Brøndby IF spillede uafgjort 0-0 pÃ¥ udebane mod Hamburger SV i returkampen i 3. kvalifikationsrunde til UEFA Champions League. Efter 0-2 nederlaget pÃ¥ hjemmebane to uger tidligere, den 8. august 2000, mÃ¥tte sjællænderne derfor forlade turneringen og indtrÃ¥dte i stedet i UEFA Cup. Mellem de to kampe mod nordtyskerne havde Brøndby IF scoret 12 mÃ¥l i to Superliga-kampe. Dette var i øvrigt femte gang, en dansk klub holdt en tysk fra at score pÃ¥ hjemmebane i Europa Cup. Forrige gang var ogsÃ¥ Brøndby IF, den 3. december 1996.

2000
  1992

Der var danskermøde i Bundesligaen. Borussia Dortmund (med Flemming Povlsen) tog hjemme imod naboerne fra FC Schalke 04 (med Bent Christensen). Der var mest ″Turbo″ pÃ¥ gæsterne, der vandt 2-0 - og med kampens sidste mÃ¥l scoret af den danske angriber.

1992
  1954

AIA vandt med de utrolige cifre, 7-6, over Vejle BK i 2. division. Og det til trods for, at Vejle BK tre gange i kampen førte med to mÃ¥l. Ved stillingen 3-5 brændte Ã¥rhusianernes Ib Thygesen et straffespark. Jydernes mÃ¥lmand var passeret, men anfører Erik Skaaning dukkede op fra siden og boksede bolden over mÃ¥let! PÃ¥ det efterfølgende straffespark scorede AIA′s Per Sørensen. Blot 10 minutter før tid førte Vejle BK med 6-4, men Ã¥rhusianerne fik udlignet til 6-6 pÃ¥ to mÃ¥l af Finn Wachmann, inden Poul Petersen - fra en off-side lignende position - scorede sejrsmÃ¥let tre minutter før tid.

1954
  1943

Resultatet 5-5 forekom for første gang i dansk fodbolds bedste række. I en kamp mellem Randers SK Freja og Vejle BK bragte vejlenserne sig foran 1-0 efter fÃ¥ minutter. Derefter scorede Freja fem gange til 5-1 føring, inden Vejle BK fik reduceret til pauseføringen 5-4! Kort før tid fik Vejle bolden i mÃ¥l en sidste gang - til dette, sjældne resultat.