<<forrige dag26. august næste dag>>
  2001

I Superligaen tabte Esbjerg fB pÃ¥ hjemmebane med 0-7 til Brøndby IF. Det var den hidtil største udesejr i dansk fodbolds øverste række siden 7. august 1983 og, dermed, siden navneændringen i 1991. Peter Madsen scorede hattrick. anfører Per Nielsen scorede to gange mens Ruben Bagger og Mads Jørgensen hver scorede et enkelt mÃ¥l. Hjemmeholdets Søren Pallesen blev udvist efter en times spil, ved stillingen 0-4. Dette var en tangering af vestjydernes største hjemme-nederlag i øverste række. Blot én gang før, den 31. august 1941, havde Esbjerg fB tabte sÃ¥ stort (0-7 til B 1909).

2001
  1998

Brøndby IF kvalificerede sig for første gang i gruppespillet i UEFA Champions League. Efter en 2-0 udesejr over slovakiske 1. FC KoÅ¡ice i det første opgør den 17. august 1998 tabte sjællænderne returopgøret i 2. kvalifikationsrunde med 0-1 foran knap 17.000 tilskuere i Parken. Brøndbys sædvanlige mÃ¥lmand, Mogens Krogh, blev ikke klar til kampen, hvorfor reservekeeperen, Emeka Andersen, vogtede mÃ¥let. Efter slovakkernes mÃ¥l kort før pausen var 2. halvleg en nervepirrende affære, men med lykkelig udgang, eftersom Brøndby IF sammenlagt vandt med 2-1.

1998
  1997

Vejle BK tabte 0-1 ude hos israelske Hapoel Petach-Tikva FC i returkampen af 2. kvalifikationsrunde til UEFA Cup. MÃ¥let var et selvmÃ¥l af jydernes Kent Scholz, der bugserede bolden i eget mÃ¥l, da han forsøgte at sparke den væk fra mÃ¥llinjen. Kampen huskes ogsÃ¥ for en udvisning, kort før tid, af Hapoels Beni Kozoshvili, der helt ureglementeret havde nedlagt Alex Nørlund. Vejle BK tabte sammenlagt med 0-1 og var dermed færdig i UEFA Cup 1997/98.

1997
  1969

I 3. division vest vandt IF Fuglebakken med de usædvanlige cifre 8-6 over Odense KFUM. Ã…rhus-klubben vandt 1. halvleg med 3-0 men tabte sÃ¥ledes 2. halvleg med 5-6. Fuglebakkens 19-Ã¥rige stortalent og mÃ¥lsluger, Kristen Nygaard, Ã¥bnede ballet, mens klubkammeraten Erland Andersen scorede hattrick. Fra paustillingen 3-0 bragte jyderne sig foran 7-1, hvorefter fynboerne scorede fire gange i træk til 7-5, inden Kristen Nygaard fÃ¥ minutter før tid scorede Fuglebakkens sidste mÃ¥l.

1969
  1958

KB vandt sensationelt med 3-0 over vesttyske FC Schalke 04 i den første af to kampe i 1. runde af Europa Cup′en for Mesterhold. Vagn Birkeland tegnede sig for to af mÃ¥lene, hvoraf det første var ″en tunnel″ pÃ¥ den tyske mÃ¥lmand, Manfred Orzessek. Bent Krog scorede dog aftenens flotteste mÃ¥l, et langskud i mÃ¥lhjørnet. Det københavnske folkevid omdøbte straks efter kampe de vesttyske fodboldmestre til ″Schalke Null-Drei″. Returkampen blev spillet 17. september 1958.

1958
  1888

I forbindelse med den Nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København blev afholdt en Sportsfest, i løbet af hvilken KB havde taget initiativ til at demonstrere fodboldspillet, sÃ¥vel 11- som 5-a-side. For at kvalificere sig til hovedturneringen, som blev afholdt pÃ¥ udstillingsterrænet, blev to kampe spillet pÃ¥ Blegdamsfælleden. I den første vandt Melchiorianer Boldklubben med 4-1 over Østerbros Boldklub. Johannes Nielsen scorede kampens første mÃ¥l, men Borch udlignede for ØB inden pausen. I 2. halvleg dominerede melchiorianerne og kampens resultat blev opnÃ¥et efter mÃ¥l af August Larsen, Gotfred Strømann og Harald Knaur.