<<forrige dag3. september næste dag>>
  2014

A-landsholdet tabte 1-2 til Tyrkiet i en venskabskamp. Kampen blev spillet foran godt 13.000 tilskuere pĂĄ Odense Stadion. Anfører Daniel Agger (Brøndby IF) bragte de rødhvide foran 1-0 før pausen pĂĄ straffespark. Han blev dermed historiens første spiller, som havde udnyttet samtlige otte spark fra 11-meter pletten. I 2. halvleg fik tyrkerne udlignet og scorede sejrsmĂĄlet i dommerens overtid. Der var debut til Lasse Vibe (IFK Göteborg). Læs vort referat af kampen pĂĄ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 795. Den foregĂĄende (794) blev spillet 28. maj, den efterfølgende (796) 7. september 2014.

2014
  2013

DBU chokerede hele nationen ved - helt uden forvarsel - at lancere sig selv pĂĄ Twitter med @DBUfodbold som handle. DBU Kommunikation - med chefen, Lars Berendt, i spidsen - bemandede aktivt fra starten. Første Tweet sĂĄ sĂĄledes ud:

Inden dagen var omme havde antal Followers passeret 2.000.

2013
  2005

PĂĄ InönĂĽ Stadion i Istanbul spillede A-landsholdet 2-2 mod Tyrkiet i en kvalifikationskamp til VM 2006 i Tyskland. Claus Jensen (Fulham FC) og Søren Larsen (FC Schalke 04) scorede for Danmark. MĂĄlmand Thomas Sørensen (Aston Villa FC) spillede sin landskamp nummer 50. der vandt guld ved OL-slutrunden to ĂĄr senere. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 703. Den foregĂĄende (702) blev spillet 17. august, den efterfølgende (704) 7. september 2005.

2005
  2003

Som forberedelse til EM-kvalifikationskampen den 7. september 2003 spillede A-landsholdet en træningskamp mod AGF foran godt 20.000 tilskuere pĂĄ Ă…rhus Stadion. Ă…rhusianerne var forstærket med klubbens tidligere spiller, Stig Tøfting (Tianjin Teda FC), men kunne ikke forhindre landsholdet i at vinde 2-0 pĂĄ mĂĄl af Ebbe Sand (FC Schalke 04) - begge i 1. halvleg.

2003
  1974

A-landsholdet vandt 9-0 over Indonesien i Københavns Idrætspark. SĂĄvel Niels-Christian Holmstrøm (KB) som Henning Jensen (Borussia Mönchengladbach) scorede hattrick. De øvrige mĂĄl blev scoret af Kristen Nygaard (AZ Alkmaar), Allan Simonsen (Borussia Mönchengladbach) og Niels Sørensen (KB). Sidstnævnte var debutant. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 374. Den foregĂĄende (373) blev spillet 6. juni, den efterfølgende (375) 25. september 1974.

1974
  1972

Ved OL-slutrunden spillede A-landsholdet uafgjort 1-1 1-1 mod de olympiske favoritter fra Polen. Det danske mĂĄl blev scoret af Heino Hansen (Slagelse BK&IF). Kampen var Danmarks første i Mellemrunden af den olympiske fodboldturnering. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 357. Den foregĂĄende (356) blev spillet 31. august, den efterfølgende (356) 5. september 1972.

1972
  1967

I 1. division mødtes AB og BK Frem foran 10.000 tilskuere i Københavns Idrætspark. Efter godt tre minutters spil stødte Frem′erne Bent Hougaard og Kaj Hansen sammen, og førstnævnte brækkede derved sit skinneben. Han blev selvsagt taget ud - og blev kørt pĂĄ skadestuen - men da Danmarksturneringen endnu ikke havde indført muligheden for at indskifte en ny spiller, sĂĄ mĂĄtte Valby-klubben spille kampen færdig med 10 mand. AB vandt kampen 1-0 pĂĄ et mĂĄl scoret af Johnny Petersen knap 10 minutter efter pausen.

Stadion i stationsbyen Stoholm, 1.100 indbyggere dengang, var rammerne om et nabo-opgør, i 3. division vest, mod Viborg FF. Byen var pĂĄ den anden ende da hele 4.000 tilskuere sĂĄ de lokale helte banke de grøn-blusede med 5-1, bl.a. efter fire mĂĄl af veteranen, Preben Ploughmann. Mod slutningen af kampen havde Viborgs Finn Nielsen chancen til at reducere til 2-5 pĂĄ et straffespark, men han sendte bolden forbi Stoholm-mĂĄlmanden, ″Castrol Vagn″ Olesens mĂĄl.