<<forrige dag23. oktober næste dag>>
  2012

FC Nordsjælland scorede sit første mÃ¥l og fik sit første point i gruppespillet af UEFA Champions League efter 1-1 mod italienske Juventus FC i Parken. Mikkel Beckmann stod for den historiske scoring knap fem minutter efter pausen, og føringen holdt til 10 minutter før tid, da Mirko Vučinić udlignede for italienerne. I startopstillingen havde FC Nordsjælland Andreas Laudrup, hvis far - Michael Laudrup - spillede for Juventus FC i Ã¥rene 1985-89. Nicklas Bendtner havde startet kampen pÃ¥ bænken for Torino-klubben, men blev indskiftet et kvarters tid før slut.

2012
  2008

I den første kamp i UEFA Cup′ens gruppespil tabte FC København med 1-3 til AS St. Etienne i Parken. Franskmændene kom foran allerede efter to minutters spil ved Bafétimbi Gomis, og fÃ¥ minutter senere missede Morten Nordstrand muligheden for udligning pÃ¥ et straffespark. Efter 0-2 ved pausen fik københavnerne reduceret pÃ¥ straffespark - nu ved César Santin - men St. Etienne slog sejren fast midtvejs i 2. halvleg.

2008
  1994

I Superligaen vandt FC København i Parken med 2-0 AaB. Lars Højer Nielsen scorede begge mÃ¥l og kampen huskes ikke mindst for mÃ¥let til 1-0, som var et direkte frispark fra ca. 35 meters afstand. Det var tredje gang, den københavnske dødboldsekspert tordnede et frispark ind bag AaB′s norske mÃ¥lmand, Thomas Gill. De to første gange var 20. september 1993 og 1. maj 1994. Hertil kan lægges en scoring direkte pÃ¥ hjørnespark, den 4. april 1994. Lars Højer Nielsen og Thomas Gill nÃ¥ede tilmed at blive klubkammerater for FC København og optrÃ¥dte pÃ¥ samme side i én Superliga-kamp, den 19. marts 1999.

Se 1-0 målet mod AaB her (eksternt link til YouTube):

1994
  1991

For første gang siden skiftet fra Brøndby IF mÃ¥tte A-landsholdets mÃ¥lmand, Peter Schmeichel, hente tre bolde ud af nettet som mÃ¥lmand for Manchester United FC. Det hændte i 0-3 nederlaget pÃ¥ udebane til spanske Club Atlético de Madrid i det første af to opgør i 2. runde af Europa Cup′en for Pokalvindere.

1991
  1988

Preben Elkjær scorede sit første mÃ¥l i over 12 Ã¥r i dansk fodbolds øverste række. Efter en mÃ¥lrig udlandskarriere, der havde bragt centerforwarden fra Vanløse IF i 1. division 1976 til 1. FC Köln i den vesttyske Bundesliga, videre til belgiske SC Lokeren og til Hellas Verona i den italienske Serie A, sÃ¥ vendte Elkjær tilbage til Danmark og fik comeback for Vejle BK i 1. division 1988. Til trods for mÃ¥let, sÃ¥ tabte Vejle dog kampen med 1-2 til Herfølge BK.

1988
  1985

De italienske Serie A-klubber, Hellas Verona og Juventus FC, mødtes i 2. runde af Europa Cup′en for Mesterhold. Kampen endte 0-0, og det pÃ¥ trods af, at Preben Elkjær (Verona) og Michael Laudrup (Juventus) begge var pÃ¥ banen.

1985
  1983

I Landspokalturneringens 3. runde leverede Tarup-Paarup IF (FBU, Fynsserien) en gevaldig overraskelse ved at sende Ikast FS (JBU, 1. division) ud af turneringen. Kampen sluttede 0-0 efter forlænget spilletid, og i den efterfølgende straffesparkskonkurrence holdt fynboerne tungen lige i munden og scorede seks gange mod IFS′s fem.

1983
  1949

Landsholdet vandt 3-2 over Sverige i Københavns Idrætspark. MÃ¥lene blev scoret af debutanten Claes Petersen (AGF), Jørgen W. Hansen (KB) samt sejrsmÃ¥let, pÃ¥ straffespark fem minutter før tid, af Edvin Hansen (Køge BK). Ivan Jensen (AB) spillede sin 25. og sidste A-landskamp, inden han skiftede til italienske Bologna FC pÃ¥ en professionel kontrakt. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 160. Den foregÃ¥ende (159) blev spillet 11. september 1949, den efterfølgende (161) 11. december 1949.