<<forrige dag6. september næste dag>>
  2013

A-landsholdet vandt 2-1 over Malta i en kvalifikationskamp til VM 2014 i Brasilien. Leon Andreasen (Hannover 96) scorede efter godt Ă©t minuts spil, men malteserne fik udlignet inden pausen. MĂĄlet var det første mod Danmark i den sjette A-landskamp pĂĄ Ta′ Qali National Stadium. De fire af kampene har var mod Malta, de to andre mod Finland og Algeriet. Godt fem minutter ind i 2. halvleg opstod en situation, hvor Christian Eriksen (AFC Ajax) fik sendt et skud pĂĄ overliggeren, og efterfølgende blev det til dansk scoring via ryggen af Ryan Camilleri (Hibernians FC). Rasmus Falk (OB) debuterede. Læs vort referat af kampen pĂĄ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 787. Den foregĂĄende (786) blev spillet 14. august, den efterfølgende (788) 10. september 2013.

2013
  2011

A-landsholdet vandt 2-0 over Norge i en kvalifikationskamp til EM 2012 i Polen/Ukraine. Begge mĂĄl blev scoret af Nicklas Bendtner (Sunderland FC). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 765. Den foregĂĄende (764) blev spillet 10. august, den efterfølgende (766) 7. oktober 2011.

2011
  2000

Efter et kvarter spil af 2. halvleg i Superliga-kampen mellem AGF og Lyngby FC pĂĄ Ă…rhus Stadion afbrød dommer Emil Laursen kampen, da strømmen til en lysmast var gĂĄet. Ved afbrydelsen var stillingen 1-3. Efter 23 minutters ophold kom strømmen igen, og kampen blev genoptaget. Lyngby scorede endnu engang, sĂĄ kampen endte 1-4.

2000
  1992

For første gang mødtes Brøndby IF og FC København, der var blevet stiftet blot to mĂĄneder tidligere, den 1. juli 1992. I Superligaen blev det 1-1 pĂĄ Brøndby Stadion foran 8.845 tilskuere. MĂĄlscorerne var belgieren Hans Christiaens og Jørgen Juul Jensen.

1992
  1967

PĂĄ Volksparkstadion i Hamburg debuterede Randers SK Freja i Europa Cup′en. I turneringen for Pokalvindere blev det til et 3-5 nederlag pĂĄ udebane til Hamburger SV. Vesttyskernes VM-sølvvinder fra 1966, Uwe Seeler, scorede hattrick.

1967
  1960

PĂĄ Stadio Flaminio i Rom spillede A-landsholdet den legendariske OL-semifinale mod Ungarn. Harald Nielsen (Frederikshavn fI) bragte Danmark foran 1-0 efter et kvarters spil. Det var hans 15. mĂĄl i den blot 12. landskamp. Midtvejs i 2. halvleg begik ungarerne straffespark pĂĄ Henning Enoksen (Vejle BK), men Flemming Nielsen (AB) sparkede forbi mĂĄl. Godt fem minutter senere fik Ungarn tilkendt et straffespark, og da Pál Várhidi havde gjort sig klar til at sparke, signalerede den danske mĂĄlmand, Henry From (AGF), til dommeren at han ikke var klar og gik derefter over til stolpen til højre for sig og placerede sit tyggegummi (eksternt link til YouTube) midt pĂĄ den. Om det ødelagde Várhidis koncentration er ikke til at sige, men hans skud var ikke særligt placeret, og From greb bolden uden besvær. Minuttet efter scorede Henning Enoksen til 2-0, og ungarerne var knækket. Danmark havde dermed kvalificeret sig til sin tredje OL-finale efter 1908 og 1912. Finalen blev spillet 10. september 1960.

1960
  1936

De ĂĄrhusianske klubber havde en dĂĄrlig dag i Danmarksturneringen. I Mesterskabsserien tabte AGF med 1-4 pĂĄ hjemmebane til Esbjerg fB, og i II Serie tabte AIA pĂĄ udebane med 0-1 til B 1901. Omvendt havde de ĂĄlborgensiske klubber en god dag, eftersom AaB i Mesterskabsserien besejrede Helsingør IF med 6-2, og i III Serie Vest vandt IK Freja 5-0 ude over BK Marienlyst.

1936
  1931

I Mesterskabsserien, datidens navn for Danmarksturneringens øverste række, vandt AaB den jyske klassiker, mod AGF, med hele 9-4.