<<forrige dag25. september næste dag>>
  2013

I 3. runde af DBU Pokalen tog Hvidovre IF mod FC København. Kampen var blot 32 sekunder gammel, da FCK′s César Santin modtog en dyb stikning fra Claudemir og sendte bolden forbi Hvidovres sprællende mÃ¥lmand, Andreas Larsen. MÃ¥let var FC Københavns hurtigste scoring siden klubben blev stiftet 1. juli 1992. Hidtil var klubbens hurtigste scoring efter 45 sekunder, den 2. august 1998.

2013
  2010

I den tyske Bundesliga tabte de forsvarende mestre, FC Bayern München, med 1-2 pÃ¥ hjemmebane til 1. FSV Mainz 05, som dermed havde vundet hver af sæsonens seks første kampe og, følgelig, lÃ¥ i spidsen af tabellen. Sami Allagui bragte Mainz foran 1-0 efter et kvarters spil, men udligningen faldt kort før pausen, da Bayerns Mark van Bommel sendte en lang bold frem, og den tidligere FC København-forsvarer, Bo Svensson ville heade den tilbage til mÃ¥lmand Christian Wetklo, som dog allerede havde bevæget sig i en anden retning og ikke længere kunne nÃ¥ bolden. Godt 10 minutter før tid blev dagen dog reddet for Svensson og Mainz, da Adam Szalai scorede sejrsmÃ¥let.

2010
  1985

A-landsholdet tabte 0-1 til Sovjetunionen i en kvalifikationskamp til VM 1986 i Mexico foran 103.000 tilskuere pÃ¥ et, dermed, fuldtbesat Central Lenin Stadion i Moskva. Om formiddagen forud for kampen meldte den influenza-ramte mÃ¥lmand, Ole Qvist (KB), afbud, hvorefter reserven, Troels Rasmussen (AGF), trÃ¥dte til - og stod en brandkamp. Som ny reserve pÃ¥ bænken for AGF-mÃ¥lmanden indkaldte landstræner Sepp Piontek den 21-Ã¥rige ankermand fra U21-landsholdet, Peter Schmeichel (Hvidovre IF). Preben Elkjær (Hellas Verona) blev den 10. spiller, som rundede 50 A-landskampe, men mÃ¥tte udgÃ¥ allerede efter et kvarter grundet en skade i lÃ¥ret. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 481. Den foregÃ¥ende (480) blev spillet 11. september, den efterfølgende (482) 9. oktober 1985.

1985
  1983

Brøndby IF og Ikast FS mødtes pÃ¥ Brøndby Stadion i en 1. divisionskamp. Brian Chrøis bragte hjemmeholdet foran efter godt 10 minutters spil, men knap 20 minutter før tid fik jyderne udlignet pÃ¥ straffespark ved Sigurd Kristensen. Straks derefter foretog sjællænderne en udskiftning, der betød DM-debut for den 18-Ã¥rige John ″Faxe″ Jensen. Kampen endte 1-1 efter Ikast-mÃ¥lmanden, Mogens Krogh, mirakuløst reddede, i sidste minut, en flugter fra kampens første mÃ¥lscorer.

1983
  1963

I Københavns Idrætspark tabte Stævnet med 1-7 til Arsenal FC i den første af to kampe i 1. runde af Inter-City Fairs Cup. Finn Nielsen (AB) blev pÃ¥ dagen indkaldt til kampen efter et afbud, men efter blot to minutters spil sendte han et langskud pÃ¥ sammenføjningen. Tættere pÃ¥ kom det danske hold ikke i 1. halvleg, som englænderne vandt 5-0, bl.a. efter et hattrick af ″Geoff″ Strong. Kampens flotteste mÃ¥l, til 0-6, tegnede ″Joe″ Baker sig for. Han gav bolden op, fik den tilbage fra sin medspiller, og driblede derefter over en halv banelængde, hele vejen gennem det danske forsvar, inden han passerede mÃ¥lmand Niels Jensen (KB) - uden én eneste Stævnet-spiller havde rørt bolden. Baker fuldbyrdede sit hattrick med scoringen til 0-7, inden Ole Jørgensen (Køge BK) scorede trøstmÃ¥let. Returkampen blev spillet 22. oktober 1963.

1963
  1957

I returkampen i 1. runde af Europa Cup′en for Mesterhold vandt AGF med 3-0 pÃ¥ udebane over nordirske Glenavon FC. Peder Kjær scorede to gange, John Jensen en enkelt gang. Sejren var historisk, eftersom den ikke blot var den første, et dansk hold har opnÃ¥et i UEFA′s klubturneringer, det var ogsÃ¥ første gang, en dansk klub avancerede til næste runde.

1957
  1932

Landsholdet vandt 2-1 over Norge pÃ¥ Ullevaal i Oslo. Kampen var den sidste i kampen om det Nordiske Mesterskab 1929-32, som nordmændene allerede havde vundet. Pauli Jørgensen (BK Frem) scorede sit 26. mÃ¥l i den 23. landskamp, mens Henry Hansen (B 1903) scorede sit 10. Der var debut til Georg Taarup (KB) samt Emil Møller (Esbjerg fB), som dermed blev vestjydernes første spiller i rødt og hvidt. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 86. Den foregÃ¥ende (85) blev spillet 30. august, den efterfølgende (87) 9. oktober 1932.