<<forrige dag15. oktober nĂŠste dag>>
  2013

A-landsholdet vandt 6-0 over Malta i den sidste kvalfikationskamp til VM 2014 i Brasilien. Morten ″Duncan″ Rasmussen (FC Midtjylland) scorede to gange, og det samme gjorde Daniel Agger (Liverpool FC). Begge Aggers mĂ„l var pĂ„ straffespark. Det var fĂžrste gang siden 9. oktober 1977, at Danmark fik tilkendt to straffespark i samme landskamp. Andreas Bjelland (FC Twente) og indhopperen, Nicki Bille Nielsen (Rosenborg BK), scorede de resterende mĂ„l - for Bille var det tilmed hans fĂžrste i rĂždt og hvidt. Thomas Delaney (FC KĂžbenhavn) fik debut. Med sejren sluttede landsholdet pĂ„ andenpladsen i kvalifikationspuljen - efter Italien - men i det samlede ″toer-regnskab″ sluttede Danmark pĂ„ niende- og sidstepladsen, og da alene de otte bedst-placerede toere skulle mĂždes til playoff-kampe om fire pladser i VM-slutrunden, sĂ„ blev Danmark slĂ„et pĂ„ mĂ„lstregen. LĂŠs vort referat af kampen pĂ„ dbu.dk (eksternt link). Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 790. Den foregĂ„ende (789) blev spillet 11. oktober, den efterfĂžlgende (791) 15. november 2013.

2013
  2003

FC KĂžbenhavn spillede sin 50. kamp i UEFA′s klubturneringer og mĂ„tte for fĂžrste gang ud i en straffesparkskonkurrence, fĂžr ungarnske FerencvĂĄrosi TC var besejret. Efter 1-1 i sĂ„vel Budapest (23. september 2003) som i KĂžbenhavn, hvor Peter Nielsen fĂžrst sikrede kĂžbenhavnerne forlĂŠnget spilletid med en udligning i sidste minut af den ordinĂŠre spilletid. Efter en mĂ„llĂžs omkamp brĂŠndte sĂ„vel Peter MĂžller som Thomas RĂžll forsĂžgene fra 11-meter pletten for FCK, men da tre af ungarerne ogsĂ„ brĂŠndte, sĂ„ blev Álvaro Santos dagens helt pĂ„ konkurrencens 10. spark, som afgjorde tie-breakeren med 3-2 til FC KĂžbenhavn.

2003
  2001

I Superligaen tog Vejle BK imod Viborg FF pĂ„ hjemmebanen i NĂžrreskoven. Mod slutningen af 1. halvleg lagde sig en tyk tĂ„ge hen over banen, og efter blot Ă©t minut og 25 sekunder spillet af 2. halvleg afbrĂžd dommer Steen Pedersen kampen, ved stillingen 0-0, da sigtbarheden var sĂ„ nedsat, at de to mĂ„lmĂŠnd ikke kunne se til midterlinjen. Efter 10 minutters ventetid var tĂ„gen ikke lettet, sĂ„ kampen blev ikke genoptaget - og efterfĂžlgende annulleret. Omkampen blev spillet 12. november 2001.

2001
  1969

A-landsholdet spillede 1-1 mod Irland i Dublin i en kvalfikationskamp til VM 1970 i Mexico. Godt fem minutter fĂžr tid udlignede Bent Jensen (B 1913) pĂ„ straffespark til slutstillingen. Kjeld Thorst (AaB) spillede sin landskamp nummer 25 og der var debut til Per Madsen (Vejen SF). Kampen var en omkamp eftersom den oprindelige kamp, spillet 4. december 1968, blev aflyst - ved stillingen 1-1 - kort ind i 2. halvleg. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 323. Den foregĂ„ende (322) blev spillet 21. september, den efterfĂžlgende (324) 22. oktber 1969.

1969
  1958

A-landsholdet tabte 1-5 til Holland pĂ„ de Kuip i Rotterdam. HollĂŠnderne chokstartede med fĂžringsmĂ„let inden der var gĂ„et tre minutter og fĂžrte 3-0 ved pausen. Danskerne fik fĂžrst reduceret, til 1-4, ved Henning Enoksen (Vejle BK) godt 10 minutter fĂžr tid. Verner Nielsen (AB) rundede 25 landskampe mens der blev debut til den 23-Ă„rige HIK′er, Ole Madsen. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 222. Den foregĂ„ende (221) blev spillet 24. september, den efterfĂžlgende (223) 26. oktober 1958.

PĂ„ Nya Ullevi i Göteborg var Jarl Hansen dommeren, da IFK Göteborg vandt 5-1 over luxembourgske Jeunesse d′Esch i en omkamp i 1. runde af Europa Cup′en for Mesterhold. De to oprindelige opgĂžr mellem klubberne, spillet 14. september og 30. september 1958, var ogsĂ„ ledet af en dansk dommer.

1958
  1916

Landsholdet besejrede Norge med 8-0 i KĂžbenhavns IdrĂŠtspark. Poul ″Tist″ Nielsen (KB) scorede fire mĂ„l og havde dermed nettet 27 gange i 14 landskampe! Michael Rohde (B 93) scorede hattrick og var nu noteret for syv mĂ„l i seks landskampe. Anthon Olsen (B 93) scorede Ă©n gang, og havde sĂ„mĂŠnd ogsĂ„ et scorings-gennemsnit pĂ„ over 1 pr. kamp, eftersom han dermed havde scoret 14 mĂ„l i 11 kampe. Otto Palby (B 93) fik debut. Dette var landsholdets officielle kamp nummer 21. Den foregĂ„ende (20) blev spillet 8. oktober 1916, den efterfĂžlgende (22) 3. juni 1917.

1916
  1911

KB og BK Frem mĂždtes pĂ„ KB′s Bane i KBU′s Fodboldturnering. De knap 5.000 tilskuere sĂ„ hjemmeholdet vinde 4-1, bl.a. pĂ„ to mĂ„l af Poul ″Tist″ Nielsen. Medvirkende til sejren var, at Nils Middelboe uforvarende havde sparket BK Frems Sophus ″KrĂžlben″ Nielsen i ansigtet, hvorefter han mĂ„tte udgĂ„ - og da udskiftninger endnu ikke var indfĂžrt, sĂ„ spillede Valby-klubben kampen fĂŠrdig i undertal.