Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AC Horsens   AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Viborg FF   AaB  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  FC Københavns 11. danske mesterskab er nu en realitet  
     
   
 
Superligaen: Mandag 16. maj 2016, kl. 17.56
 
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  FC København kan ikke længere indhentes, og klubbens 11. danske mesterskab er en realitet. Samtidig udbyggede FCK en af deres egne rekorder - og fik derudover en Superligarekord helt for dem selv...  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Med tre runder tilbage af sæsonen er FC København nu sĂĄ langt foran forfølgerne, at de ikke længere kan indhentes – og samtidig fik københavnerne en Superligarekord helt for dem selv, og udbyggede en anden Superligarekord

Da FC København mandag eftermiddag sikrede sig mesterskabet med en 2-0 sejr over FC Nordsjælland, kunne københavnerne samtidig sætte hak ved et par Superligarekorder – samt placere sig på en flot 2. plads over flest danske mesterskaber.

11 mesterskaber
FC København er efter sejren over FC Nordsjælland 10 point foran de nærmeste forfølgere fra SønderjyskE, og med blot tre runder tilbage af sæsonen, kan københavnerne ikke længere indhentes – og derfor er FC København nu danske mestre.

Inden denne sæson var både FC København og Brøndby IF noteret for 10 danske mesterskaber, men med den nye titel hopper FC København op på 11 mesterskaber, og er dermed alene på 2. pladsen over fleste danske mesterskaber.

FC København har et stykke op til nummer et på listen, denne plads indtages af KB med 15 mesterskaber – men det kan de nok godt leve med i FC København, da KB jo er en af FC Københavns moderklubber (den anden moderklub, B 1903, er noteret for syv danske mesterskaber).

FC København har ud over de 11 guldmedaljer også vundet seks gange sølv og to gange bronze, og har altså sammenlagt 19 sæt medaljer. Dermed har FC København det samme antal medaljer som B 1903, men de har stadig ikke indhentet KB, AB, Brøndby IF, AGF og BK Frem.

Flest DM-medaljer
34 sæt medaljer, KB (15 guld, 13 sølv, 6 bronze)
27 sæt medaljer, AB (9 guld, 10 sølv, 8 bronze)
25 sæt medaljer, Brøndby IF (10 guld, 9 sølv, 6 bronze)
24 sæt medaljer, AGF (5 guld, 8 sølv, 11 bronze)
21 sæt medaljer, BK Frem (6 guld, 9 sølv, 6 bronze)
19 sæt medaljer, FC København (11 guld, 6 sølv, 2 bronze)
19 sæt medaljer, B 1903 (7 guld, 6 sølv, 6 bronze)

Det skal bemærkes, at Brøndby IF stadig kan nå at få medaljer i denne sæson, og dermed hoppe fra 25 til 26 sæt medaljer i ovenstående liste.

16 sæsoner i træk med medaljer
Ved udgangen sæsonen 2013/14 stod FC København med et sæt sølvmedaljer hånden, måske ikke hvad de havde håbet på, men de kunne i det mindste glædes over, at de havde tangeret Brøndby IF ved at have fået medaljer i 14 sæsoner i træk – eller sagt med andre ord, hver sæson siden 2000/01.

Sidste sæson fik FC København et nyt sæt sølvmedaljer, og overtog dermed rekorden helt for dem selv – og FC København kan nu glæde sig over, at de med deres 11. sæt guldmedaljer udbygger rekorden, og således nu har fået medaljer i 16 sæsoner i træk.

Flest hjemmekampe i træk uden nederlag
Med 2-0-sejren over FC Nordsjælland har FC København fået point i de seneste 30 hjemmekampe i Superligaen, og dermed har FC København nu rekorden for ”Flest hjemmekampe i træk uden nederlag i Superligaen” helt for dem selv.

Inden denne runde delte FC København og FC Midtjylland rekorden på 29 hjemmekampe i træk uden nederlag. FC Midtjyllands streak på de 29 kampe var fra april 2007 til november 2008, og midtjyderne fik ødelagt deres streak af lige netop FC København, da københavnerne den 16. november 2008 tog hjem fra Herning med en 3-0 sejr.

FC Københavns nuværende streak på 30 hjemmekampe i Superligaen startede efter et nederlag til FC Midtjylland, og den første kamp i streaket var en 1-0 sejr over Brøndby IF i september 2014. Siden da har ingen klubber vundet en Superligakamp i Telia Parken, og FC København kan forbedre rekorden til 31 hjemmekampe i træk uden nederlag, når de i sidste spillerunde tager imod AGF – og hvem ved, måske endda forsætte de gode hjemmebanetakter i næste sæson.
 
     
  Tabellen 2015/16 | Medaljefordeling | Medaljeoversigt | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Medaljefordelingen er klar  
  Flere historier