Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Spillerne har fĂĄet længere snor i forhold til karantæner  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Lørdag 23. juli 2016, kl. 15.51
 
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Det koster stadig 3, 4 eller 6 strafpoint at fĂĄ et gult kort, til gengæld skal der flere gule kort til, for en spiller render ind i en karantænedag. Reglerne for de røde kort er ogsĂĄ ændret en smule...  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  DBU har foretaget en justering af karantænereglerne i de ”Disciplinære bestemmelser”.

Selve systemet med strafpoint er uændret, forstået på den måde, at et kort har en vis værdi i forhold til forseelsens karakter. Et gult kort for en mild forseelse koster stadig 3 strafpoint, en middel forseelse koster 4 strafpoint og en grov forseelse koster 6 strafpoint.

Til gengæld er der en lille ændring, for fremover vil der være 13 strafpoint i tillæg for to gule kort (og rødt kort) i samme kamp og 30 strafpoint i tillæg for et direkte rødt kort. De to tillægsværdier var tidligere +9 og +24 strafpoint.

Der hvor ændringen nok er mest synlig, er når der tales ”karantænegrænser”, altså de ”grænser der skal passeres, for at få en eller flere karantænedage”. Der er nemlig blevet lidt længere til den første karantænedag, og der er også en smule længere mellem de efterfølgende karantænedage.

De gamle grænser: 15, 30, 44, 58, 72, 86, 100, 114, 128…

De nye grænser: 19, 36, 52, 68, 84, 100, 116, 132, 148…

Set ud fra reglen om 3, 4 eller 6 strafpoint for et gult kort, så ville en spiller i det gamle system kunne ramme en karantænedag allerede efter tre gule kort, men i det nye system vil det kræve minimum fire gule kort for at få en spilledags karantæne. Samtidig får spillerne lidt mere snor i forhold til efterfølgende karantænedage.

Rammes mere end en karantænegrænse, afsones en karantænedag for hver grænse der passeres.

Eksempel 1: Spiller X har inden en kamp 14 strafpoint stående. I den efterfølgende kamp får spiller X et gult kort for en grov forseelse (6 strafpoint), dermed har spilleren nu 20 strafpoint, og skal skal afsone en karantænedag for passage af ”19-grænsen”.

Eksempel 2: Spiller Y har inden en kamp 18 strafpoint stående. I den efterfølgende kamp får spiller Y et direkte rødt kort for en grov forseelse (6+30 strafpoint), dermed har spilleren nu 54 strafpoint, og skal skal afsone tre karantænedage for passage af ”19-, 36- og 52-grænsen”.

Karantænepoint optjenes stadig separat for henholdsvis turneringskampe og pokalkampe, dog er reglen stadig, at skulle en spiller få et rødt kort i DBU Pokalen, i en kamp hvor vedkommendes hold forlader turneringen, skal karantænen afsones umiddelbart efter i den ordinære turnering.

Uddybende forklaringer kan findes på dbu.dk under ”Disciplinære bestemmelser – Karantæneregler”.

Læs DBU’s Disciplinære bestemmelser (se 1b)>
 
     
  Karantæner i Superligaen | Kort, spillere | Kort, klubber | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Medaljefordelingen er klar  
  Flere historier