Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  På grund af de ændrede regler, så kan den danske mester ikke møde hold som Arsenal i kvalifikationen til gruppespillet, men udelukkende andre europæiske mesterhold.  
     
   
 
Champions League: Mandag 22. juni 2009, kl. 00.45
 
  Mesterens vej til Champions League  
  I november 2007 ændrede UEFA kvalifikationen til Champions League, gældende fra den kommende sæson. Vi gennemgår nedenfor, hvorledes FC Københavns vej til det forjættede land kan se ud.  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Vi vil her forklare de ændrede regler, og lad os slå fast med det samme, at FC København altså ikke kan møde Arsenal i kvalifikationen til gruppespillet - mens Danmarksmestrene dog sagtens kan møde London-klubben i selve gruppespillet, men det er en helt anden sag.

Med virkning fra den kommende sæson har UEFA ændret reglerne for kvalifikationen til gruppespillet. Der er stadig 32 deltagere, og heraf er der allerede sat navn på 22 af deltagerne. En plads går til den forsvarende vinder af Champions League, FC Barcelona (ESP), mens de resterende 21 hold er fundet blandt mestre, 2′ere og 3′ere i de 13 bedste europæiske lande.

Det betyder, at der skal spilles om de resterende 10 pladser - og denne kvalifikation er skarpt adskilt i to spor.

Det ene spor, med fem pladser, er forbeholdt "ikke mestre", og det er her man finder hold som engelske Arsenal, spanske Atletico Madrid og de tidligere syv-dobbelte franske mestre fra Lyon. Sporet med "ikke mestre" er forbeholdt de 15 bedste (af 53) europæiske fodboldnationer.

Det andet spor, ligeledes med fem pladser, er for mestre - og kun for mestrene i de lande der ligger placeret som nummer 14 til 53. Det betyder, at skulle det lykkes for FC København at komme i Champions League, så vil det være på bekostning af andre europæiske mesterhold. Det er altså ikke muligt for FC København at komme til at møde hold som fx Arsenal, da de jo endte som nummer fire i England.

Hvem kan FC København så møde?
Det kunne se ud som om, det – teoretisk set - er blevet en smule nemmere for en dansk mester at komme med i gruppespillet. Vejen dertil er blevet længere, da der nu er fire kvalifikationsrunder inden gruppespillet - i modsætning til de tre runder der var i den netop afsluttede sæson. Imidlertid består første kvalifikationsrunde at blot fire hold, fra traditionelt ”små” nationer, så selvom FC København indtræder allerede i 2. kvalifikationsrunde, så ser det alligevel lidt nemmere ud.

I skrivende stund kan vi ikke sætte navn på FC Københavns kommende modstandere i Champions League-kvalifikationen, men hvor Benfica og Ajax Amsterdam har været FCK′s modstandere de sidste to gange, klubben har forsøgt at komme i gruppespillet, så ser det på nuværende tidspunkt ud til, at hold som israelske Maccabi Haifa, schweiziske FC Zürich eller polske Wisla Kraków kunne være den sidste hurdle i Play-Off runden, inden UEFA den 27. august klokken 18.00 trækker lod og fordeler de 32 hold i de otte puljer i gruppespillet.

Om den ændrede kvalifikationsstruktur gør det nemmere for de danske mestre er ikke sikkert, men på papiret kunne det se lidt lettere ud – og FC København er egentlig kun 19 kampe fra, at kunne hæve pokalen med de store ører som vindere af Champions League-finalen den 22. maj 2010 i Madrid.

1. kvalifikationsrunde:
lodtrækning: 22. juni 2009
     1. kamp: 30. juni-1. juli 2009
     2. kamp: 7.-8. juli 2009

2. kvalifikationsrunde:
lodtrækning: 22. juni 2009
     1. kamp: 14.-15. juli 2009
     2. kamp: 21.-22. juli 2009

3. kvalifikationsrunde:
lodtrækning: 17. juli 2009
     1. kamp: 28.-29. juli 2009
     2. kamp: 4.-5. august 2009

Play-off runden:
lodtrækning: 7. august 2009
     1. kamp: 18.-19. august 2009
     2. kamp: 25.-26. august 2009

Gruppespillet:
lodtrækning: 27. august 2009
       kampe: 15. september - 9. december 2009

De 32 hold skal reduceres til 16 hold, og herefter følger rene knockout kampe (over to kampe), startende med ottendedelsfinaler og frem mod finalen der spilles den 22. maj 2010 i Madrid.
 
     
  FC Københavns klubside | Seneste danske triumf i Europa | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slå rekorden?  
  Flere historier