Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  I modsætning til hvad Real Madrids Cristiano Ronaldo siger, er Danmark frygtindgydende. PĂĄ hjemmebane har vi ikke tabt en VM-kvalifikationskamp siden 1981!  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Landsholdet: Torsdag 3. september 2009, kl. 00.28
 
  Har aldrig tabt VM-kamp i Parken  
  Statistikken er pĂĄ de rød-hvides side inden lørdagens brag mod Portugal. Landsholdet har ikke tabt 30 VM-kvalifikationskampe pĂĄ hjemmebane i træk og endnu ikke mens nationalstadionet har heddet Parken.  
     
  Af Jan H. Jensen  
 
 
  Det kan godt være, at Portugals megastjerne, Cristiano Ronaldo, ikke frygter Danmark forud for den mĂĄske afgørende VM-kvalifikationskamp i Parken pĂĄ lørdag. Men det kan hænge sammen med, at verdens dyreste fodboldspiller ikke har kigget ordentligt efter i historiebøgerne.

Danmark kan nemlig prale af en ganske suveræn statistik, når det gælder resultater på hjemmebane i VM-kvalifikationen. De rød-hvide har således ikke tabt en VM-kvalifikationskamp på eget græs i 28 år eller siden 1-2-nederlaget til Jugoslavien 9. september 1981.

Siden da har landsholdet spillet 30 kvalifikationskampe til et verdensmesterskab, og det har kastet 23 sejre og syv uafgjorte af sig, mens der end ikke er scoret mod Danmark siden 7. september 2005.

Der har ellers været flere prominente gæster på besøg i København, som er den eneste by, der har lagt grund til en dansk VM-kvalifikationskamp, mens flere EM-kvalifikationskampe er blevet spillet i Odense og Århus.

De største VM-kampe i Københavns Idrætspark/Parken siden seneste nederlag til Jugoslavien i 1981 tæller:

4-2 over Sovjetunionen 5. juni 1986
7-1 over Grækenland 17. maj 1989
1-0 over Spanien 31. marts 1993
3-1 over Kroatien 10. september 1997
2-1 over Tjekkiet 2. juni 2001

Med andre ord er Parken lidt af en fæstning, når det gælder VM-kvalifikationskampe. Siden Parken fik sit nye navn efter ombygningen fra Københavns Idrætspark har Danmark altså ikke tabt. Parken har lagt navn og græs til 23 VM-kvalifikationskampe med 18 sejre og fem uafgjorte som resultat.

Vi skal tilbage til 13. oktober 2004 for overhovedet at finde Danmarks seneste pointtab i VM-kvalen på hjemmebane. Dengang spillede vi 1-1 mod Tyrkiet. Siden da er Kasakhstan, Albanien, Georgien, Grækenland, Malta og igen Albanien alle blevet slået med en samlet målscore, der siger 19-2 til Danmark!

Måske nogen skulle lade den gode Ronaldo læse lidt i annalerne...?
 
     
  Bedste dansk kval-start | Første VM-sejr over Sverige | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier