Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Landsholdets vej til ottendedelsfinalerne ved VM i Sydafrika næste sommer gÃ¥r over Holland, Japan og Cameroun.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
VM 2010: Fredag 4. december 2009, kl. 21.00
 
  VM mod Holland, Japan og Cameroun  
  Mens Danmark har mødt Holland masser af gange, bliver næste sommers VM-kampe mod Japan og Cameroun kun kamp nummer to og tre mod de to nationer.  
     
  Af Jan H. Jensen  
 
 
  Det blev en blandet pulje, som Danmark kom i, da der i dag blev trukket lod til de indledende grupper ved VM i Sydafrika næste sommer.

Danmark havnede i VM-pulje E og skal således møde Holland 14. juni i Johannesburg. Derefter gælder det Cameroun den 19. juni og Japan venter i den sidste gruppekamp den 24. juni.

Holland har Danmark mødt 28 gange før, og det er hollænderne, der har overtaget med 11 sejre, mens Danmark har vundet otte gange.

Senest de to nationer stod over for hinanden, var 29. maj 2008, hvor Christian Poulsen scorede Danmarks udligningsmål, efter at Ruud van Nistelrooy havde bragt hollænderne foran med 1-0.

Mens vi flere gange har mødt Holland i EM-sammenhæng, med EM-semifinalen i 1992 som ét af landsholdets absolutte højdepunkter, er det første gang nogensinde, at vi kommer til at stå over for "Oranje" til en VM-slutrunde eller i en VM-kvalifikationskamp.

Cameroun har Danmark mødt to gange tidligere. Første gang var som optakt til VM i 1998, hvor landsholdet tabte på hjemmebane med 1-2 en uge før Danmarks første opgør ved VM, som endte med en 1-0-sejr over Saudi Arabien.

Også i 2002 var Cameroun opvarmingsmodstander op til VM. 14 dage før første VM-opgør, 2-1-sejren over Uruguay, blev det til en 2-1-gevinst i Parken over afrikanerne på et camerounesisk selvmål og en scoring af Jon Dahl Tomasson.

Japan har Danmark kun stået over for én gang. Det var i en sommer-venskabskamp i 1971, hvor japanerne blev slået med 3-2 i Københavns Idrætspark. I den kamp var en knap 22-årig Morten Olsen i øvrigt i Danmarks startopstilling.
 
     
  3-1 i VM-test mod USA | Fjerde VM for Danmark | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slÃ¥ rekorden?  
  Flere historier