Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Juli og august vil give svaret pĂĄ, om der skal et, to, tre, fire eller fem danske hold med i efterĂĄrets gruppespil i UEFA Europa League.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Europa League: Lørdag 19. juni 2010, kl. 14.20
 
  Gode danske muligheder i Europa League  
  Allerede mens VM er i gang starter kvalifikationen til UEFA Europa League, og det betyder, at Randers FC kommer til at mangle VM-aktuelle Mikkel Beckmann.  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Inden sidste sæson blev navnet UEFA Cup’en lagt i det historiske arkiv, og i stedet for kom ”UEFA Europa League”. Nu starter en ny sæson – og ganske som ”storebroderen” Champions League, sĂĄ byder ogsĂĄ Europa League pĂĄ fire kvalifikationsrunder for at nĂĄ frem til efterĂĄrets gruppespil.

I sæsonen 2010/11 har Danmark har fire klubber med: Sølvvinderne OB, bronzevinderne Brøndby IF, pokalfinalevinderne fra FC Nordsjælland og så forårets overraskelse fra Randers FC, der udover at redde livet i Superligaen, også blev belønnet med en Fair Play-plads i Europa League. Eneste ændring i forhold til sidste sæson er, at pokalvinderne fra FC Nordsjælland har afløst sidste sæsons tabende pokalfinalister fra AaB.

Randers FC er den danske klub der har den længste vej hvis de vil med i gruppespillet, da randrusianerne indtræder allerede i første kvalifikationsrunde. Her er Randers FC dog seedet, og de mulige modstandere ser alle forholdsvis overkommelige ud.

Skulle Randers FC komme videre til den anden kvalifikationsrunde, så får de følgeskab af Brøndby IF – og begge mandskaber vil også være seedede i den anden kvalifikationsrunde. Der er dog ingen af de mulige modstandere der ser uovervindelige ud, om end slovenske Gorica nok stadig er et navn der kan fremkalde et tic hos FC København – mens andre mulige modstandere som nordirske Cliftonville og Bangor City begge har lidt store nederlag til henholdsvis FC København og FC Midtjylland i de seneste par år.

I tredje kvalifikationsrunde er det så tid til at sølvvinderne fra OB og pokalvinderne fra FC Nordsjælland træder ind i turneringen. I denne runde vil OB sammen med Brøndby være seedede, Randers FC vil måske være seedet – mens det skulle ligge helt fast, at FC Nordsjælland ikke har nogen seedning.

Det betyder at FC Nordsjælland, og måske Randers FC, vil kunne rende ind i meget stærke modstandere, fx tyrkiske Galatasaray, italienske Juventus eller portugisiske Sporting Lissabon, mens OB og Brøndby IF – under forudsætning af at sidstnævnte mandskab stadig er med i turneringen – vil kunne se frem mod et par mere overkommelige modstandere i form af eksempelvis kroatiske Hajduk Split, norske Aalesund eller IFK Göteborg fra Sverige.

Skulle der stadig være danske hold med når den afgørende play off-runde spilles, så er det ikke til at vide om der stadig er nogle af holdene der er seedede, da det dels afhænger af hvilke klubber der har overlevet de første tre runder – men også hvilke 15 klubber der indtræder som tabere fra den 3. kvalifikationsrunde til UEFA Champions League. Det betyder, at mestrene fra FC København også vil kunne indtræde i denne runde, hvis de skulle have tabt deres kvalifikationskamp til Champions League.

Ligegyldigt hvilke hold der stadig deltager på dette stadie i turneringen, så venter der de danske klubber en svær kamp – men også nogle spændende opgør, hvor modstanderen eksempelvis kunne være hold som Manchester City, Aston Villa, Mallorca, Paris Saint-Germain, PSV Eindhoven eller Feyenoord.

Lodtrækningen til UEFA Europa Leagues 1. og 2. runde finder sted den 21. juni klokken 13.30.

1. kvalifikationsrunde:
Lodtrækning: 21. juni 2010
1. kamp: 1. juli 2010
2. kamp: 8. juli 2010

2. kvalifikationsrunde:
Lodtrækning: 21. juni 2010
1. kamp: 15. juli 2010
2. kamp: 22. juli 2010

3. kvalifikationsrunde:
Lodtrækning: 16. juli 2010
1. kamp: 29. juli 2010
2. kamp: 5. august 2010

Play-off runden:
Lodtrækning: 6. august 2010
1. kamp: 19. august 2010
2. kamp: 26. august 2010

Gruppespillet:
Lodtrækning: 27. august 2010
kampe: 16. september - 16. december 2010

Der deltager 48 hold i gruppespillet i UEFA Europa League, og de vil i efteråret blive reduceret til 24 hold. Disse 24 hold vil så få følgeskab af otte 3’ere fra Champions League grupperne – hvilket betyder at 32 hold i foråret 2011 kæmper om en plads i finalen i UEFA Europa League. Denne spilles den 18. maj 2011 på Lansdowne Road i Dublin.
 
     
  Brøndby IF’s klubside | Randers FC’s klubside | Mikkel Beckmanns profil | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier