Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Før kampen i dag pĂĄ Haderslev Fodboldstadion har Ove Pedersen 299 gange taget plads pĂĄ bænken i udskiftningsboksen før en Superliga-kamp.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Lørdag 31. juli 2010, kl. 09.05
 
  Ove P.′s Superliga-kamp #300  
  Esbjerg-træner, Ove Pedersen, kan blive Superliga-historiens tredje træner med 300 kampe.  
     
  Af Søren Elbech  
 
 
  Esbjerg er kommet skidt fra start med nederlag i sæsonens to første kampe. Taber vestjyderne til SønderjyskE i dag, sĂĄ vil det være første gang, Esbjerg stĂĄr uden point efter tre Superliga-runder.

Imidlertid har Esbjerg dog grund til at fejre, når de løber på banen i Haderslev. Cheftræner Ove Pedersen vil da nemlig runde 300 kampe i spidsen for et Superliga-hold, og det er der blot to, som har gjort før ham:

Ove Christensen (355), Randers FC’s nuværende træner samt
Viggo Jensen (306), OB’s assistenttræner, der selv tidligere har været cheftræner (og spiller, faktisk) for Esbjerg fB.

Tilknytningen til FC Midtjylland
Ove Pedersen var FC Midtjyllands første træner efter klubben blev en realitet som overbygning på Ikast FS og Herning Fremad, og han førte klubben op i Superligaen til debuten i rækken i sommeren 2000, altså for 10 år siden. At han er kædet sammen med midtjyderne er naturligt, eftersom han selv optrådte i forsvaret hos begge moderklubberne i Danmarksturneringen i første halvdel af 1980-erne.

Efter to sæsoner for FCM i Superligaen, så fulgte Ove Pedersens første opgave som cheftræner for Esbjerg fB, hvor han var træner fra 1. juli 2002 og indtil udgangen af 2005, hvor han drog videre til AGF.

Statistikken siger 2-0 til Ă©n af siderne
Det var som træner for Esbjerg – mod netop AGF – at Ove Pedersen rundede de 100 Superliga-kampe som træner. Det var 27. juli 2003 i første runde af sæsonen, og århusianerne blev sendt hjem til Århus med et 0-2 nederlag på mål af Tommy Bechmanm og Kjetil Pedersen.

AGF måtte en tur ned i 1. division i sæsonen 2006/07, men vendte tilbage til Superligaen efter blot én sæson – og fortsat med Ove Pedersen i træner-sædet. Den 22. juli 2007 rundede han således 200 Superliga-kampe som træner, og igen tabte AGF med 0-2, denne gang på hjemmebane og til OB.

10 sæsoner med Ove Pedersen
Det er 10. Superliga-sæson, at Esbjerg-træneren står i spidsen for et hold i rækken. I 299 kampe hidtil er det blevet til 112 sejre, 83 uafgjorte og 104 nederlag. Målscoren er 452 mål for og 409 mål imod.

I de seneste sæsoner, såvel i spidsen for AGF som for Esbjerg fB, er det ikke lykkedes Ove Pedersen at lede et hold til sejr i Haderslev over SønderjyskE. Vi skal tilbage til december 2005, da Ove Pedersen forrige gang var træner for vestjyderne, for at finde den seneste sejr (3-1).

Siden har AGF tabt (0-1 i i april 2006) og Esbjerg har enten spillet uafgjort (1-1 i maj og august 2009) eller tabt (0-1 i maj 2010, de to klubbers seneste møde).

danskfodbold.com ønsker Ove Pedersen tillykke med sit jubilæum.
 
     
  Ove Pedersens profil | Ove P.′s, og FCM′s, første SL-kamp | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier