Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Selvom bĂĄde FC København og Randers FC vandt i denne uge, sĂĄ var det langt fra en ligesĂĄ god uge som i sidste sæson  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Europa League: Fredag 17. juli 2009, kl. 08.05
 
  Langt fra sidste ĂĄrs succes  
  Sammenligner man denne uges dagens danske resultater i de europæiske fodboldturneringer med sidste ĂĄrs resultater for den ”samme” uge, sĂĄ ser det ikke alt for godt ud.  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Sidste ĂĄr var fire danske hold i aktion den 17. juli, og her blev det til fire danske sejre. Tre af de danske hold spillede den første kamp i kvalifikationen til UEFA Cup’en pĂĄ udebane, og FC Midtjylland var det hold der hev den største sejr i land, da de slog walisiske Bangor City FC med hele 6-1. Det blev ogsĂĄ til forholdsvis store udebanesejre til FC København og FC Nordsjælland, der slog henholdsvis nordirske Cliftonville FC med 4-0 og estiske FC TVMK Tallinn med 3-0.

Det eneste danske hold der havde hjemmebane var Brøndby IF, og de blev altså holdet der vandt med den mindste margin, idet det kun blev til en 1-0 sejr over B36 Tórshavn fra Færøerne.

OB rundede en god uge af med at få 2-2 hjemme i Odense mod engelske Aston Villa FC, men i modsætning til de andre fire hold, der alle spillede UEFA Cup, så deltog OB ”kun” i UEFA Intertoto Cup’en – hvor målet dog var den ”rigtige” UEFA Cup.

Sidste år gik alle fire danske UEFA Cup-hold sikkert videre til næste kvalifikationsrunde, da alle fire hold også vandt returkampene – og mest imponerende var måske, at ingen af de fire hold lukkede mål ind i returkampen. FC Midtjylland vandt med 4-0, FC København med 7-0, FC Nordsjælland med 5-0 og Brøndby IF med 2-0.

I UEFA Intertoto Cup’en kom OB desværre ikke videre til UEFA Cup’en, da det med nød og næppe lykkedes for Aston Villa at vinde returkampen med 1-0 hjemme på Villa Park.

I år er der ikke længere nogen UEFA Intertoto Cup, UEFA Cup’en er afløst af Europe League, og så er kvalifikationssystemet til Champions League lavet helt om (læs mere her). Det betyder, at der i denne uge kun har været fire danske hold involveret i europæiske fodbold, et hold i kvalifikationen til Champions League mens de øvrige tre hold alle spillede kvalifikationskampe til Europe League.

De danske mestre FC København var onsdag aften første hold i aktion, og Løverne kunne uden det store besvær slå montenegrinske FK Mogren med 6-0 hjemme i Parken. Dermed skulle FC København meget gerne være med, når den 3. kvalifikationsrunde til Champions League afvikles i perioden 28. juli til 5. august.

Torsdag aften var Randers FC, AaB og Brøndby IF sĂĄ i ilden, og her blev det noget overraskende kun Randers FC der hev en sejr i land. Randers FC mødte pĂĄ udebane FK Sūduva fra Lituaen og vandt med 1-0 pĂĄ det mĂĄl Mikkel Beckmann scorede midt i første halvleg.

Sidste sæsons store europæiske danske hold, AaB, skuffede hjemme på Energi Nord Arena ved kun at få 0-0 mod FK Slavija Sarajevo fra Bosnien-Hercegovina. Brøndby IF var sidste danske hold i aktion, og de var på papiret klare favoritter mod estiske FC Flora fra Tallinn, men selvom Brøndby havde mest spil og flest chancer, så blev det alligevel FC Flora der kunne rejse hjem med en 1-0 sejr i bagagen.

På trods af denne uges noget svingende danske resultater, så er det dog stadig meget sandsynligt – og specielt ønskeligt – at alle fire klubber tager sig sammen i næste uge, og med fire sejre sikrer sig videre deltagelse i de europæiske turneringer – og samtidig giver Danmark så mange point som muligt til koefficientsregnskabet.
 
     
  Gode danske muligheder ... | Mesterens vej ... | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier